Last news in Fakti

12 Септември, 2023 07:30 2 023 3

Джокович е единствен по рода си!

  • нвак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • горан иванишевич

Хърватският треньор Иванишевич казва, че борбеният дух и волята за победа на играещия под негово ръководство Джокович го правят спортен "гений"

Джокович е единствен по рода си! - 1

Горан Иванишевич вярва, че Новак Джокович е надхвърлил пределите на тениса и вече е един от най-великите в историята на спорта като цяло. Сърбинът спечели своята 24-та титла от турнирите от "Големия шлем", когато победи Даниил Медведев на финала на Откритото първенство на САЩ.

Хърватският треньор Иванишевич казва, че борбеният дух и волята за победа на играещия под негово ръководство Джокович го правят спортен "гений".

"Не мисля, че можете да работите върху това. Ти се раждаш гений. Той е единствен по рода си. Няма толкова много хора на този свят като него в спортно отношение. Това е едно от най-големите постижения в историята на спорта. Не говорим само за тенис, а цялостно.

Той е победител и е изключително мотивиран. Имаше късмета да бъде съперник на момчета като Рафа Надал и Роджър Федерер. Но той е роден победител. Когато му кажеш, че не може да направи нещо, тогава ще ти покаже, че може да го направи. Винаги се опитва да намери начин да спечели, дори когато не се чувства добре", заяви пред медиите Иванишевич, който спечели "Уимбълдън" през 2001 година.

Новак Джокович вече спечели седем от последните 10 турнира от "Големия шлем", в които участва.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 единствен по рода си

    2 5 Отговор
    ами то всеки човек е така …
  • 2 Бостанджи

    1 1 Отговор
    Абе Павка,защо пропускаш ,,нашият" Каунь бре?
  • 3 Когато не се чувства добре

    2 1 Отговор
    Джокович прави номера.