Last news in Fakti

15 Септември, 2023 11:20 2 578 7

Скочиха на Алкарас: Няма нищо атрактивно в това да намушкваш и измъчваш животни до болка и кръв

  • карлос алкарас -
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • бикове-
  • бикоборец

Карлос се появи във VIP-ложата на Plaza de Toros в Мурсия заедно с легендата на Реал Мадрид Хосе Антонио Камачо и именитият бикоборец Пеперин Лурия

Скочиха на Алкарас: Няма нищо атрактивно в това да намушкваш и измъчваш животни до болка и кръв - 1

Карлос Алкарас си навлече гнева на една от най-големите неправителствени организации в Испания – РЕТА заради изненадващата му поява на борба с бикове в Мурсия.

20-годишният тенисист отнесе доста критики в родината си и след отказа да участва в мачовете на националния отбор за купа „Дейвис“. За капак дойде и новата атака.

Карлос се появи във VIP-ложата на Plaza de Toros в Мурсия заедно с легендата на Реал Мадрид Хосе Антонио Камачо и именитият бикоборец Пеперин Лурия.

Само час и нещо след снимките, доказващи, че Алкарас е бил на шоуто, от PETA (Хора за етично отношение към животните) подскочиха със следния текст.

„Карлос Алкарас, тенисът е спорт, но тормозът на животни не е. Борбите с бикове са мъчение, а не култура. Няма нищо атрактивно в това да намушкваш и измъчваш животни до болка и кръв. Преобладаващата част от младите хора в Испания отхвърлят борбите с бикове заради кървавия спектакъл. Молим те да не подкрепяш борбите с бикове и да обещаеш, че никога повече няма да посетиш подобно събитие“.

Алкарас, който спечели Уимбълдън тази година и не успя да защити титлата си на US Open, все още не е отговори.

Той ще се завърне на корта в Пекин, когато в периода 29 септември – 4 октомври ще се състои турнирът на ATP 500. Наш Гришо също е сред участниците. Другите светила са Даниил Медведев, Холгер Руне, Каспър Рууд, Яник Синер, Стефанос Циципас, Андрей Рубльов и Александър Зверев.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само питам

    12 3 Отговор
    А тея природозащитници ядат ли месо?

    Коментиран от #5

  • 2 Хихихи..

    5 1 Отговор
    НПО руши устоите ежечасно,кефя им се! Ще ви дам аз една "нормалност",не разбрахте ли че трябва да сме ненормални?
  • 3 Това

    1 1 Отговор
    Луе е урока за днес на свободния свят
  • 4 защо

    13 1 Отговор
    Друго си е бокс или ММА борба!! Особено практикувано от жени. Там са ценност върху ценност. Гледаш и се наслаждаваш!
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "само питам":

    В парка за мечки в Белица ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ отнемат, кастрират и след това затворят мечките зад оградата и за тях няма вече никаква алтернатива да се върнат в природата. Българите може да сме все още бедни и прости , но не сме диваци и варвари, като онези нации, които ИЗЛАПАХА своята природа и в частност мечките. Пораженията от безумието в Белица, са както върху мечките, така и върху Българщината. Разумното отношение към мечкарството включва, ветеринарно обслужване, фолклорни фестивали и конкурси и т. н.,а не мечкарите да са гонени от всякъде. Мечкарството е свързващото ни звено с дивата природа, различно от ПУШКАТА. Цялото европейско лицемерие и простотия лъсва, ако се направи съпоставка с коридата. Обаче Испания не е България и не може и въпрос да става, да се прекрати убиването, на млади бикове, само заради сеира и кефа на тълпата.
  • 6 Роза

    4 4 Отговор
    Веднъж показаха на един филм очите на бик,намушкан с копие на арената.В тези гаснещи очи имаше толкова много мъка!Сякаш бяха човешки очи.Никога няма да ги забравя!Човечеството само копае гроба си с варварското изтребване на природата и животните!
  • 7 Въпрос

    2 0 Отговор
    Само това ли успяхте да измислите?