Last news in Fakti

18 Септември, 2023 21:00 1 198 0

Пирин с първа победа през сезона

  • пирин-
  • пирин благоевград-
  • футбол-
  • хебър

„Орлетата“ поразиха с 2:1 като гост Хебър Пазарджик в интригуващ мач, играл се на „Георги Бенковски“

Пирин с първа победа през сезона - 1

Пирин Благоевград записа първа победа през сезон 2023/2024 в родната efbet Лига. Това се случи чак в деветия кръг, когато „орлетата“ поразиха с 2:1 като гост Хебър Пазарджик в интригуващ мач, играл се на „Георги Бенковски“.

И трите гола в срещата паднаха през второто полувреме, след като Борис Тютюков изведе гостите напред в 51-ата, но четири след това Николас Пенев се разписа и изравни резултата в срещата. Импулсът в играта у „гробарите“ беше налице, но вместо те да стигнат до обрата, то Пирин вкара втори гол в 67-ата минута чрез Мартин Бачев.

Така благоевградчани успяха да „счупят каръка“ и да вземат трите точки за първи път през новия сезон, а последната победа за отбора датираше от 5-и юни, когато в миналия шампионат те поразиха тима на Спартак Варна с 2:0.

Успехът изпрати отбора на Иво Тренчев на 15-ото място и Пирин е с 4 точки, колкото има и последният Славия, но „белите“ са с по-лоша голова разлика. Хебър остана 10-и с 11 точки.

Началните минути в Пазарджик бяха спокойни от двата отбора, а в десетата минута Олексий Збун беше поведен вдясно и стреля от малък ъгъл, но не затрудни Ковальов. Груба грешка в разиграването на гостите за малко да донесе попадение на домакините в 18-ата минута. Стражът Максим Ковальов изрита нескопосано топката, която рикошира опасно в играч на Хебър, но за негово щастие не попадна във вратата му.

Все пак Хебър продължи да притиска съперника в хода на срещата, а в 23-ата минута гол на домакините беше отменен. Атанас Кабов получи подаване отляво и отблизо шутира, пронизвайки Ковальов, но преди паса топката бе напуснала очертанията на терена и попадението логично бе отменено.

Хебър продължи да бъде по-доминиращия отбор на "Георги Бенковски", докато "орлетата" изчакваха своите шансове на контраатаки, които не се реализираха към 30-ата минута от срещата. Карлос Охене опита удар от средна дистанция в 33-ата минута, но без успех.

Домакините имаха изключителна възможност да поведат в резултата след ъглов удар. Топката беше центрирана в наказателното поле на Пирин и Стефан Цонков необезпокояван с глава стреля, а Ковальов отрази. Топката отиде към Лазар Марин, който също стреля, но във вратаря, а накрая се видя и спасяване спрямо Карлос Охене, който и фаулира вратаря на "орлетата".

Шест след подновяването на играта гостите от Благоевград дочакаха своя момент и изнесоха топката чрез Абу. Той видя Борис Тютюков, който напредна и финтира Николаев и Цонков, след което с прецизен удар преодоля Дебърлиев.

Домакините бързо попариха радостта на съперника и само 5 минути след допуснатия гол изравниха резултата. Георги Вълчев получи вдясно и с едно докосване с лекота елиминира съперник. Последва пас в наказателното поле на Пирин за непокрития Николас Пенев, който с едно движение матира Ковальов - 1:1.

"Орлетата" отново дръпнаха напред в резултата, след като отбраната на Хебър действа нехайно след изпълнен свободен удар в наказателното поле. Топката отиде към Мартин Бачев, а тийнейджърът опита да нанесе удар, но не уцели топката. При повторния си опит с външната част на десния си крак обаче преодоля Ковальов - 2:1 за Пирин.

Домакините бяха близо да изравнят пак резултата в 85-ата минута, но удар на резервата Марсел Канади след разбъркване в наказателното поле на Пирин отлетя над напречната греда на Максим Ковальов. Малко след това пък Ковальов отрази изключително мощен удар от средна дистанция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА