Last news in Fakti

19 Септември, 2023 07:00 1 340 0

Оливер Кан с остри думи към Германската футболна федерация

  • оливер кан-
  • футбол-
  • германия-
  • германската футболна федерация

Кан каза пред "Шпорт Билд", че е имало смисъл от групата в първия момент, но след като Руди Фьолер е станал спортен директор повечето решения са били взимани, без да се консултират членовете

Бившият изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан заяви, че работната група, създадена от Германската футболна федерация след отпадането на националния отбор от груповата фаза на Световното първенство в Катар, е ненужна и трябва да се разпусне, предаде ДПА.

Кан каза пред "Шпорт Билд", че е имало смисъл от групата в първия момент, но след като Руди Фьолер е станал спортен директор повечето решения са били взимани, без да се консултират членовете.

Кан беше част от тази група, която включва още Фьолер, президента на федерацията Бернд Нойендорф, вицепрезидента Ханс-Йоаким Вацке, бившия треньор Матиас Замер, члена на борда на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге и президента на РБ Лайпциг Оливер Минцлаф.

Румениге и Минцлаф подадоха оставки от групата през уикенда, като първият разкри, че нямат нищо общо с назначаването на мениджъра във федерацията Андреас Ретих.

"Работната група имаше смисъл след смущаващото представяне в Катар, но след това се превърна във фарс", каза Кан. "Затова и не виждам смисъл от моето участие", добави бившият вратар.

Нойендорф обаче заяви, че задачата на работната група не е да взима решения, а да дава съвети.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА