Last news in Fakti

20 Септември, 2023 23:59 1 377 0

В голов трилър: Байерн Мюнхен надви Манчестър Юнайтед в Шампионската лига

  • байерн мюнхен-
  • манчестър юнайтед-
  • шампионска лига-
  • футбол

Баварците биха с 4:3

В голов трилър: Байерн Мюнхен надви Манчестър Юнайтед в Шампионската лига - 1

Отборът на Байерн Мюнхен победи Манчестър Юнайтед с 4:3 в сблъсък от Група А на Шампионска лига. Лирой Сане даде преднина на баварците в 28-ата минута, след като Андре Онана не се намеси по най-добрия начин. Четири минути след това Серб Гнабри удвои аванса на домакините.

В началото на второто полувреме Расмус Хойлунд вкара дебютния с игол за "червените дяволи" и намали изоставането. В 53-ата минута обаче Хари Кейн отново удвои преднината на домакините след гол от дузпа. Две минути преди края на редовното време Каземиро отбеляза и върна интригата. Малко след това обаче Матис Тел направи 4:2. Последва нов гол на Каземиро дълбоко в продълженията, но той не стигна за нещо повече на Юнайтед. Байерн успя да си тръгне с трите точки.

В третата минута на срещата баварците нахлуха в наказателното на гостите. Лаймер намери Лирой Сане, а той опита да пусне остър пас по земя, но бе блокиран. Последва ъглов удар за Байерн, от който не се стигна до нищо по-опасно.

Минута след това Ериксен пусна към Факундо Пелистри около бялата точка в пеналтерията на домакините, той обаче бе спрян от Алфонсо Дейвис чисто. Топката стигна до Расмус Хойлунд, който имаше страхотна възможност да открие резултата, но Свен Улрайх спаси.

Маркъс Рашфорд проби добре по левия фланг в 18-ата минута. Той навлезе в наказателното поле и се справи с Лаймер, след което нанесе изстрел от малък ъгъл. Улрайх нямаше проблеми да се намеси.

В 20-ата минута пък Хари Кейн изведе Джамал Мусиала. Пасът обаче бе една идея по-дълъг и Мусиала трябваше да стреля от много малък ъгъл. Последваха два корнера, които обаче не затрудниха Андре Онана.

Осем минути по-късно Сане комбинира с Кейн, след което стреля от границата на накзателното поле. Стражът на Манчестър Юнайтед не успя да се справи с удара и топката се озова във вратата на "червените дяволи"

Мусиала се впусна на индивидуален рейд в 32-ата минута. С доза късмет той успя да задържи топката след рикошет. Последва пас към свободния Серж Гнабри, който прати топката в мрежата на гостите за 2:0.

В 36-ата минута Бруно Фернандеш комбинира с Линдельоф, след което шутира от дистанция. Изпълнението му не бе добре и топката прелетя високо над напречната греда.

Четири минути преди края на първата част Леон Горецка опита далечен изстрел, който обаче бе блокиран от защитник на Манчестър Юнайтед.

В 49-ата минута Рашфорд намери Расмус Хойлунд в наказателното поле, той си спря топката, завъртя се и стреля, а топката рикошира от крака на Ким Мин-Джей и влезе във вратата на баварците.

Само три минути след това обаче Байерн Мюнхен получи дуза след игра с ръка на Кристиан Ериксен, който докосна топката след удар с глава на Упамекано. Хари Кейн застана на бялата точка и не остави шансове на Онана - 3:1 за домакините.

Джамал Мусиала бе близо до още един гол за баварците в 56-ата минута, но младокът нацели десния страничен стълб на вратата. Именно той създаде сериозни неприятности на отбраната на гостите в 61-ата минута, когато проби и намери Хари Кейн. Английският нападател пък стреля, но Онана успя да спаси.

След това Лисандро Мартинес извърши грубо нарушение именно срещу бившия нападател на Тотнъм, което предизвика спор и разправия между играчите на двата отбора. Напрежението обаче бе бързо овладяно.

Въпреки авансът от два гола, Байерн продължи да натиска и да търси ново попадение. В 71-ата минута баварците разиграха добре, а Кейн пусна пас към Мусиала на фланга. Той пък изпрати центриране към влезлия Кингсли Коман, който игра с глава, но не успя да нанесе удар към вратата.

В 78-ата минута Хари Кейн опита изстрел от трудна позиция, а избитата топка стигна до Чупо-Мотинг, който стреля от границата на наказателното поле. Ударът му бе отлично избит от Андре Онана.

Две минути след това Сане и Кейн разиграха като нападателят продължи с петичка. След това Сане подаде към Кингсли Коман, който също стреля, но стражът на Манчестър Юнайтед отново се справи.

Отново Чупо-Мотинг бе близо до гола, след като добре се завъртя и стреля, но Онана спаси.

Каземиро върна интригата в 88-ата минута, след като отблеяза гол. Той получи в наказателното и бе съборен, все пак бразилецът успя да стреля от земята и да добави топката в мрежата на баварците.

В първата минута на добавеното време Матис Тел намери Мюлер, който стреля в гредата. Само секунди след това Тел бе изведен и не сбърка, а прати топката покрай Андре Онана за 4:2.

Дълбоко в продълженията Бруно Фернандеш прати страхотно центриране към Каземиро, който бе точен с глава и отново намали изоставането на "червените дяволи".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА