Last news in Fakti

28 Септември, 2023 04:18 1 565 0

Обрат и страхотни голове пратиха Ливърпул напред за Купата на лигата (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • купа на лигата-
  • футбол-
  • лестър-
  • лестър сити

И трите гола за гостите дойдоха през второто полувреме, след като Кейси Макатиър поведе „лисиците“ напред в резултата след едва три минути игра след нападение, в което останаха известни съмнения за нарушение спрямо Костас Цимикас

Обрат и страхотни голове пратиха Ливърпул напред за Купата на лигата (ВИДЕО) - 1

Елитният английски Ливърпул се справи с лидера в Чемпиъншип – Лестър Сити, и го надви с 3:1 след обрат в мач от 1/16-финалите от турнира Карабо къп в Англия. И трите гола за гостите дойдоха през второто полувреме, след като Кейси Макатиър поведе „лисиците“ напред в резултата след едва три минути игра след нападение, в което останаха известни съмнения за нарушение спрямо Костас Цимикас.

Иначе, Юрген Клоп беше извършил 10 промени от последния мач на „червените“, като беше излязъл с ротиран състав, а само Къртис Джоунс бе запазил мястото си сред титулярите. В 48-ата Коди Гакпо изравни резултата, а в 70-ата минута появилият се като резерва Доминик Собослай почти не скъса мрежата на една от двете врати след зрелищен гол в гостуващата врата.

До края на срещата и Диого Жота се разписа, като португалецът завърши елегантно с пета подаване отдясно от Джарел Куанса.

На два пъти в хода на среща пък Конър Коуди от гостите чистеше топката от голлинията и предотвратяваше още голове във вратата на Столачик.

След едва три минути игра "лисиците" успяха да поведат в резултата. Топката беше отнета в половината на "червените" и сякаш имаше нарушение срещу Цимикас, но играта продължи. Акгюн изведе Кейси Макатиър сам срещу Келехър, след което елиминира опеката на Келехър - 1:0 за Лестър Сити.

Голът даде нужната аларма на домакините, а Диого Жота затрудни Столачик, който се намеси. След изпълнение на корнер Джарел Куанса стреля към вратата на "лисиците", но прекалено леко. Стражът на гостите обаче не се намеси добре и изби право в краката на Бен Доук, който отблизо нацели напречната греда на Лестър.

Ливърпул притисна максимално своя съперник, който се прибра дълбоко в наказателното си поле. Костас Цимикас достави центриране в наказателното поле на "лисиците" към непокрития Коди Гакпо. Той стреля с глава, но Конър Коуди изби от голлинията.

Второто полувреме фантастично за Ливърпул, като в 48-ата минута тимът вече беше изравнил резултата. Раян Гравенберх отигра отлично топката пред полето на Лестър и намери Коди Гакпо. Той овладя с гръб и се обърна, след което с кинжален изстрел преодоля Столачик - 1:1.

В 56-ата минута Ливърпул обсади вратата на съперника, а Бен Доук подаде към нахлулия в наказателното поле Харви Елиът. Младият англичанин даде пас за Коди Гакпо, който прехъври с глава стража на Лестър, а топката се отби в напречната греда и падна току върху голлинията на „лисиците“, но не беше минала с целия си обем зад нея.

Юрген Клоп включи в игра Дарвин Нунес и Доминик Собослай, а уругваецът поде атака, в която водеше доста странно топката и тя все не беше край него. В крайна сметка Уатаро Ендо се притече на помощ и подаде към Доминик Собослай, а унгарският халф вкара цялата си мощ с десния крак към вратата на Лестър Сити и не остави никакви шансове на Столачик за намеса - 2:1.

В 76-ата минута Дарвин Нунес отне отлично от Хари Сутър и продължи към полето на Лестър и прецени да стреля от дистанция, но неточно, макар вляво да имаше три опции за комбинация. Седем след това Дарвин Нунес комбинира успоредно в половината на Лестър със Собослай. Той отново реши да стреля изключително силно и го стори, само че този път мерникът му изравни и прати топката над напречната греда.

В 87-ата минута пък Дарвин Нунес получи извеждащ пас и стреля, след като бързо овладя, но прати топката встрани от вратата на Столачик. В края на срещата Елиът се пребори с шпагат и прати топката вдясно. Там Джеймс Джъстин се подхлъзна и Джарел Куанса отне, за да напредне отдясно. Бранителят пусна пас по земя към Жота, който просто сложи крака си и с пета вкара по много техничен начин топката за трети път в противниковата врата.

В добавеното време на срещата пък Конър Коуди за втори път в срещата се намеси отлично и изчисти топката от голлинията след удар на Харви Елиът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА