Last news in Fakti

28 Септември, 2023 04:22 1 460 0

Нюкасъл изхвърли Манчестър Сити от Карабао Къп (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • нюкасъл юнайтед-
  • купата на лигата-
  • карабао къп

"Свраките" играха много мъдро и в крайна сметка се поздравиха с успеха след попадение на Александър Исак в 53-та минута

Нюкасъл изхвърли Манчестър Сити от Карабао Къп (ВИДЕО) - 1

Нюкасъл изхвърли Манчестър Сити от Карабао Къп след успех с 1:0. "Свраките" играха много мъдро и в крайна сметка се поздравиха с успеха след попадение на Александър Исак в 53-та минута.

Загубата е първа за "гражданите" след 8 поредни победи. Последното поражение за тях е от Арсенал в битката за Камюнити Шийлд преди началото на сезона.

Следващата среща на Нюкасъл е във Висшата Лига срещу Бърнли, а Пеп Гуардиола ще се връща към победите с гостуване на Уулвърхемптън.

Първите 10-минути очаквано преминаха с владение на топката от страна на Сити. Еди Хау разчиташе на бързите си футболисти в атака.

В 18-та минута "гражданите" стигнаха до най-доброто положение от началото на мача. Рико Люис с дрибъл превзе доста терен и пусна пас към Алварес. Аржентинецът стреля моментално, но Поуп спаси с крак.

След половин час игра Серхио Гомес центрира от корнер. В наказателното поле Йошко Гвардиол се измъкна и с глава стреля много опасно, но в аут.

Пет минути преди края на първото полувреме и Нюкасъл получи възможност да открие резултата. След бърза контраатака Исак изведе Мърфи на стрелкова позиция, но Ортега успя да отрази шута.

Веднага след началото на второто полувреме Нюкасъл отново показа, че може да нарани Сити. Комбинация между Исак, Мърфи и Ливраменто завърши с удар на полседния, но бранител на гостите блокира изстрела.

Гол за Нюкасъл! Страхотна атака в в 53-та минута даде аванс на "свраките". Ласелс изнесе топката към Мърфи, който намери Жоелинтон на метри пред наказателното поле. Бразилецът с мощен проив стигна близо до аутлинията и даде успореден пас. Александър Исак се оказа на края на прекрасното подаване и на празна врата се разписа.

Гуардиола вкара в игра Жереми Доку и Фил Фоудън в опит да стигне до гол. И това не притесни домакините и те продължиха търпеливо да се защитават и да опитват да пренасят играта далеч от собствената врата.

В 85-та минута Доку премина с дрибъл през Ливраменто и стреля, но топката прелетя в страни.

Минута преди изтичането на редовното време Доку подаде на Люис, който от границата на наказателното поле шутира и топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА