Last news in Fakti

28 Септември, 2023 20:30 1 634 0

Продадоха част от Ливърпул

  • фенуей спортс груп-
  • ливърпул-
  • футбол-
  • продажба-
  • акции-
  • династи екити

Продажбата е на стойност между 82 и 164 милиона лири, съобщава "Би Би Си"

Продадоха част от Ливърпул - 1

Базираната в Ню Йорк инвестиционна компания Династи Екити купи миноритарен дял в Ливърпул от “Фенуей Спортс Груп” (ФСГ), съобщиха от клуба. Продажбата е на стойност между 82 и 164 милиона лири, съобщава "Би Би Си". Инвестицията ще бъде използвана основно за погасяване на дългове към банки.

Собствениците на мърсисайдци, заявиха през миналата година, че приемат оферти за продажба на акции, а това доведе до спекулации за потенциална сделка. "Нашият дългосрочен ангажимент към Ливърпул остава толкова силен, колкото винаги е бил. Ако има инвестиционен партньор, който е подходящ за Ливърпул, тогава ще преследваме възможността да осигурим дългосрочната финансова устойчивост с още по-сериозен бъдещ растеж на клуба", каза президентът на ФСГ Майк Гордън в изявление.

Ливърпул не разкрива финансови подробности за сделката или колко голям дял е придобил Династи Екити, но британските медии съобщиха, че фирмата ще даде най-малко 100 милиона долара за клуба. От Ливърпул заявиха, че инвестицията ще бъде използвана "предимно" за изплащане на банков дълг, възникнал по време на пандемията от КОВИД-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА