Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 09:18 838 0

Боатенг се размина с Байерн Мюнхен заради съдебното дело

  • жером боатенг-
  • байерн мюнхен-
  • томас тухел-
  • футбол

35-годишният футболист, който прекара 10 години в Байерн, е свободен агент, след като напусна Олимпик Лион

Боатенг се размина с Байерн Мюнхен заради съдебното дело - 1

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел потвърди, че евентуалното завръщане на Жером Боатенг в клуба не се е осъществило заради съдебното му дело.

35-годишният футболист, който прекара 10 години в Байерн, е свободен агент, след като напусна Олимпик Лион. Но бившият защитник на Германия е изправен пред нов наказателен процес в Мюнхен, след като беше обвинен в нападение над бившата си приятелка и майка на децата му по време на почивка през 2018 година. Предишна присъда срещу Боатенг беше отменена.

"Ние анализирахме ситуацията, цялостната ситуация с Жером, която не е само свързана със спорта, за съжаление", каза Тухел пред DAZN.

Байерн беше критикуван, че обмисля завръщане на Боатенг, включително организацията за правата на жените Terre des Femmes.

Спортният директор Кристоф Фройнд допълни: "Домашното насилие или насилието срещу който и да е, или срещу деца не трябва да се толерира. Не приемаме подобно нещо".

По-рано днес главният изпълнителен директор на Байерн Ян-Кристиан Дреезен заяви, че клубът планира да продължи договора на ветерана Томас Мюлер след този сезон.

Контрактът на 34-годишния футболист, както и този на контузения вратар Мануел Нойер, изтичат в края на кампанията.

"Всъщност съм оптимист. Имаме добра причина да искаме Томас при нас за дълго време", каза Дреезен пред Bild TV.

Той допълни, че Нойер трябва да играе отново скоро, след като се възстанови от фрактура на крака.

Защитникът Матайс де Лихт също може да бъде здрав след две седмици, след като контузията в коляното е по-малко сериозна, отколкото в клуба се опасяваха, каза още директорът на "баварците". Неговото възстановяване е една от другите причини Байерн да се откаже от привличането на свободния агент Боатенг.

Друг човек, който няма да се присъедини към германския шампион, поне в близко бъдеще, е Макс Еберл. Той изненадващо напусна като изпълнителен директор на РБ Лайпциг миналия месец и отдавна е свързван с Байерн, въпреки че те назначиха Фройнд едва в края на сезона.

"Назначаването на членове на Борда, включително спортен директор, е въпрос от компетенцията на Надзорния съвет". каза Дреезен, отбелязвайки, че председателят на борда трябва да участва в този въпрос.

Някой, когото Байерн следи, е треньорът на Щутгарт Себастиан Хьонес, чийто отбор прави летящ старт на сезона.

"В дългосрочен план никога не можеш да изключиш нещо подобно", каза директорът на тима, преди да нарече Томас Тухел "топ треньор".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА