Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 09:00 1 348 0

Извънредна акция на БФС и Външно - евакуират наш национал от Израел

  • йоан стоянов-
  • апоел беер шева-
  • футбол-
  • израел

22-годишният поливалентен футболист играе за Апоел (Беер Шева)

Извънредна акция на БФС и Външно - евакуират наш национал от Израел - 1

Българският национал Йоан Стоянов ще бъде прибран от израелския град Беер Шева с правителствения самолет. Това ще стане реалност след акция с участието на БФС и Министерството на външните работи.

22-годишният поливалентен футболист играе за Апоел (Беер Шева). Когато е двегодишен, семейството му се мести да живее в Израел и до момента Стоянов е носил екипите само за тимове от Обетованата земя.

Както е известно, в събота палестинската военна организация „Хамас“ организира атака над израелска територия, след като първоначално изстреля над 5000 ракети. Арабските терористи почти стигнаха до град Беер Шева, който е разположен в пустинята Негев в южната част на Израел.

„Всичко е наред с мен, засега“, коментира Йоан Стоянов пред „Мач Телеграф“.

Семейството на българския национал за момента ще остане в Израел, но се очаква да пристигне в България съвсем скоро.

От днес родният национален отбор започва подготовката си за предстоящата европейска квалификация срещу Литва, която ще се играе на 14 октомври (събота) от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“. На 17 октомври „лъвовете“ гостуват на Албания за контролна среща. Йоан Стоянов беше повикан от селекционера Младен Кръстаич и за двете срещи.

Всички футболни мачове в Израел през уикенда бяха отложени. УЕФА вчера излезе с официално решение, с което отменя провеждането на всички футболни прояви под нейна егида на територията на страната. Това включва европейски квалификации за мъже, младежи до 21 г. и юноши до 17 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА