Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 10:00 1 171 1

Предстоят още седем страхотни сблъсъка от европейските квалификации днес

  • евро 2024-
  • футбол-
  • мачове

Един от най-очакваните като цяло двубои противопоставя Нидерландия и Франция в дербито на върха в група „B“ на стадион „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам от 21:45 часа, което може да гледате в ефира на DIEMA SPORT 3

Предстоят още седем страхотни сблъсъка от европейските квалификации днес - 1

В петък е време за втора порция от поредния кръг на квалификациите за UEFA EURO 2024 в Германия. На днешния петък 13-и предстоят седем нови сблъсъка от три различни групи.

Един от най-очакваните като цяло двубои противопоставя Нидерландия и Франция в дербито на върха в група „B“ на стадион „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам от 21:45 часа, което може да гледате в ефира на DIEMA SPORT 3.

„Петлите“ са без грешка до момента, като на практика са се класирали за финалите на първенството и победа днес ще им гарантира именно това. Те са на първо място с 15 точки от пет мача. Впечатляващо е, че момчетата на Дидие Дешан не са допуснали все още гол в своята врата. В същото време Килиан Мбапе и компания са реализирали 11 попадения. Франция все пак показа и някои слабости, като преди месец тимът допусна загуба в последния си мач - 1:2 от Германия в контрола, играна в Дортмунд.

„Лалетата“ заемат второто място и ще се опитат да спрат перфектната серия на Франция. Те имат актив от девет точки, събрани след изиграването на четири срещи. Хората на Роналд Куман са вкарали осем гола и са допуснали пет в своята врата. В последните си пет срещи, нидерландците са записали три победи и две поражения. Последната среща, в която Нидерландия взе участие беше срещу Ирландия. В Дъблин Върджил Ван Дайк и компания се поздравиха с успеха - 2:1.

Франция има значително предимство в мачовете им в последно време. Те са спечелили четири от последните пет срещи. Нидерландия има една победа в този период. „Петлите“ имат на сметката си 11 гола в тези мачове, докато „лалетата“ са вкарали едва три попадения. Последната среща между двата тима беше на 24 март тази година. Тогава Франция се наложи с 4:0 в Париж. Головете за домакините бяха дело на Антоан Гризман, Даю Упамекано и Килиан Мбапе, който се разписа на два пъти. Другият мач от групата противопоставя Ирландия и Франция в същия час.

В група „F“ Естония приема Азербайджан от 19:00 часа по DIEMA SPORT 3, докато от 21:45 часа по DIEMA SPORT 2 е сблъсъкът между лидерите в групата – Белгия и Австрия, които водят с по 13 точки.

Три мача от 21:45 часа ни очакват и в група „J“ – Исландия приема Люксембург, докато Лихтенщайн домакинства на Босна и Херцеговина. Определено обаче мачът, който приковава вниманието е на лидера Португалия, който е с пълен актив след мача – 18, като на практика си е осигурил участие за форума догодина. Кристиано Роналдо и компания приемат втория в подреждането Словакия, който има 13 пункта. Срещата може да я гледате пряко по DIEMA SPORT.

Пълна програма за европейските квалификации в петък, 13.10:

Група „В“:
21:45 часа | Ейре - Гърция
21:45 часа | Нидерландия – Франция | DIEMA SPORT 3

Група „F“:
19:0 часа | Естония – Азербайджан | DIEMA SPORT 3
21:45 часа | Австрия – Белгия | DIEMA SPORT 2

Група „J“:
21:45 часа | Исландия - Люксембург
21:45 часа | Лихтенщайн - Босна и Херцеговина
21:45 часа | Португалия – Словакия | DIEMA SPORT


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я, гле

    1 0 Отговор
    Значи, Франция ще играе два мача по едно и също време!? А Ирландия кога!?