Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 13:30 1 121 1

Везенков: В НБА е необходимо е време за адаптация, което може да продължи повече

  • александър везенков-
  • нба-
  • баскетбол-
  • сакраменто-
  • сакраменто кингс-
  • спорт

Крилото взе участие в първите две предсезонни контроли на отбора, като реализира 12 точки срещу Торонто Раптърс и 7 точки срещу Лос Анджелис Лейкърс

Везенков: В НБА е необходимо е време за адаптация, което може да продължи повече - 1

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков коментира подготовката на новия си клуб Сакраменто Кингс. Крилото взе участие в първите две предсезонни контроли на отбора, като реализира 12 точки срещу Торонто Раптърс и 7 точки срещу Лос Анджелис Лейкърс.

„Трябва да работим по-здраво. Резултатът не е този, който искахме, но не това е най-важното в този етап на подготовката. Все пак е важно да изградим един навик да печелим мачове, без значение дали са приятелски, или официални. Трябва да подобряваме нашата игра в аспектите като интензитет и физика, а и като цяло трябва да се подобряваме“, каза Везенков.

„Имаме проблеми и в двете фази от играта на паркета. Мисля, че се подобряваме, малко по-бавно, отколкото очаквахме, но работим затова, а и все още сме октомври“.

„Хубаво е, защото е лесно да се играе с момчета като тях, тъй като те ти показват много неща, като владеене на топката, висока преса. Наистина е много приятно. Да, донякъде бях изненадан, но винаги съм готов, без значение дали започвам, или съм резерва, но искам да дам 100% за отбора“, каза той за започването си в стартовата петица срещу Лейкърс.

„Чувствам се добре. Тук сме от няколко седмици и играта ни се подобрява с всяка тренировка. Смятам, че е необходимо време за адаптация, което може и да продължи повече, но се чувствам добре“, заяви още той.

Той коментира разликата в играта между Европа и САЩ: „Стилът на игра е различен, защото играта е по-бърза, залага се на много физика, но се опитвам да давам всичко от себе си, а и съм в добра форма в момента, като се опитвам да поддържам високо ниво“.

„Ние вярваме във философията с играта на скорост, с много темпо и физика – все неща, които помогнаха много на отбора през миналата година. Искаме да надграждаме спрямо тогава. Но както казах, ние трябва да имаме търпение, защото всеки в отбора е много амбициран, но е необходимо търпение и здрава работа“, каза българската звезда за идеите за игра на Сакраменто Кингс.

„Тренировките са добри, аз обичам да тренирам. В тренировките има интензивност. Приближаваме се все по-близо до началото на сезона, до първия официален мач и затова трябва да сме готови“, допълни Везенков.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майстора

    0 0 Отговор
    Без коментар.