Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 20:30 1 628 19

Кръстаич: Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием

  • младен кръстаич-
  • българия-
  • футбол-
  • национален отбор

"Въпросът за проблемите на българския футбол е много добър, но не мисля, че е точният момент да отговарям на него

Кръстаич: Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием - 1

Селекционерът на България – Младен Кръстаич, отново отказа да коментира бъдещето си начело на националния ни тим. Сръбският специалист говори преди приятелския мач с Албания утре.

„Имахме малко време да се възстановим от шока срещу Литва. В тези два дни работихме да вдигнем психологически отбора, не сме тренирали кой знае колко, правихме много видео разбори, както преди всеки мач. Това е нашата работа. Това е част от футбола, не сме на война и трябва да играем футбол. Дали бъдещето ми е свързано с България – виждате аз съм тук”, сподели Кръстаич.

Не искам да има напрежение към момчетата, върху мен може. Следвашият мач е приятелски, очаквам морална подкрепа. Колегата от Албания попита дали може да направим девет промени в мача, това е национален отбор, а не клубен отбор. Каквото има, хвърляйте го към мен. Най-важното не е дали аз ще остана, а момчетата. Проблемът не е Кръстаич, а момчетата да се развиват. Говоря в интерес на българския футбол.

„Аз съм бил и друг път в такива тежки моменти. Ако не се вдигнете, това означава, че нямате характер. Аз съм успявал да се вдигна и друг път. Това е нормално. Тук на Балканите или вдигаме хората до небесата или ги закопаваме в земята. Ако ще хвърляте допълнително напрежение, хвърлете го върху мен, а не върху момчетата. В тима ни има момчета, които не играят в клубовете си, но те са най доброто. В бъдеще ще видите в бъдеще, че съм бил прав”, каза още Кръстаич.

"Въпросът за проблемите на българския футбол е много добър, но не мисля, че е точният момент да отговарям на него. Ако отговоря, ще изглежда като оправдание от моя страна и каквото и да кажа, някой може да го изтълкува като оправдание. Сърбия и Хърватия ги сравнете с България – вижте колко чужденци играят там и колко в българското първенство. Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием. Аз се чувствам като българин. Трябва да се грижим за своите деца. И не би трябвало аз да уреждам български паспорти за български деца. Ако тази тенденция продължи, вас скоро няма да ви има. Може да пишете каквото искате, но това е истината, а тя понякога боли."

"За мен най важната е подкрепата на футболистите. Те са хората, които са истинският лакмус за това дали един треньор си върши работата или не. Имам подкрепата на Георги Иванов още от първия ден. При нас всичко е открито от първия ден. Казваме си всичко в лицето, а не да си говорим едно, а след като излезем да говорим друго. Няма никакви интриги нито при мен, нито при играчите", сподели още Младен Кръстаич.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсолютно

    34 0 Отговор
    Така е!

    Коментиран от #14

  • 2 Да, бе

    4 34 Отговор
    Иди закрий сръбското първенство... Аман от "разбирачи", като ги вижда, че не стават за какво стои там! Да си ходи при майка си и оттатък. Друг е въпросът защо се мъчи тоя спорт в България...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Златен скункс

    34 2 Отговор
    Прав си е човекът, когато в български отбор не играят български играчи, откъде футболисти за националния отбор. Евалла на бат Венци, произвежда ,играе с младежи и продава.
  • 5 гелосан гей

    14 0 Отговор
    обичам латиноси, имам си и школа за парлама
  • 6 София

    26 1 Отговор
    Не е до първенството,държавата е счупена,народа масово изпростя и деградира,две три поколения са загубени и надежда от никъде не иде,човек да се хване за нещо ,че е нормално и върви в правилната посока
  • 7 Чочо

    15 0 Отговор
    Добре казано
  • 8 Ммм..да

    23 1 Отговор
    Демек виновника е БФС,където Перуката и СИЕ от 20 години не си мръднаха пръста да наложат български момчета в мафиотските клубове ! Парата брате.

    Коментиран от #19

  • 9 Вражалец

    6 6 Отговор
    Този певец и казанджия е много нагъл. Викаше анонимници,а Чочев не. Сега зор да докара диабетик.На крива ракета,космосът й пречи ! Но къде се скриха българските герои - онзи от Пловдив ,с много мачове и голове ,за националния отбор,сливенския бивш кмет, потомствения вратар и близо 70 годишния фен на германски колос? Малко себеуважение и мъжко поведение? Срам! Голям срам!
  • 10 Някой

    16 1 Отговор
    Проблема е БФС. Какви играчи имахме по грандове на Европа преди Михайлов и сега неставащи и за чеп за зеле. Как по едно време 1995 сме били номер 8 в ранглистата на ФИФА, когато идва май номер 38, а при него сме достигали рекорда от 95 място. Сега ни би Литва номер 143 в ранглистата. Би ни 2 пъти Черна Гора с 600 000+ население.
    Държат Михайлов защото не закача клубовете и могат да правят каквото си искат. Бил приятел според Сираков. Стефанов го защитата, въпреки че непрекъснато критикува правеното. Това ли са критериите? Чистачка от БФС да стане шеф, ще е пак по-голяма надежда от Михайлов, Лечков, Костадинов, Георги Иванов и подобни.
    Едно от нещата които трябва да се градят от деца е психика. Второто полувреме от яд правеха глупави фалове и си изкарваха картони. Един да е, да кажеш, че се и изцепил, а то примерно 5 пъти за полувреме. Поне половината отбор има проблем с психиката.
    Може и клиширано да звучи, но в съблекалните бих им налепил разни мисли на плакати. Тип задоволиш ли се с постигнатото, си свършен. Нямаш време, Мбапе на 24 години е с 2 финала на световно и един на европейско. Сравнявай се със себе си от вчера. Ти си част от отбора, и на терена и извън него - помагайте си. И така нататък. Да им се набива в главите.

    Коментиран от #18

  • 11 коча

    0 7 Отговор
    На тоя джендар космоса му е криф
  • 12 така е

    6 1 Отговор
    Нямаме играчи поне на средно ниво....Гостите в нашите отбори са по-добри...
  • 13 Селски бек

    14 0 Отговор
    Ходя на мачове само на селски отбори! Там поне играят българи! Няма какво да гледам в А група бивши берачи на банани, странстващи туристи и климатични мигранти дошли за кратък в България на път към Европа! Аз ако искам да гледам не.гра дето ритат топка ще си пусна телевизора с мачове от Германия, Англия, Италия
    Там поне ритат що-годе...

    Коментиран от #17

  • 14 Анималс Кюстендил

    1 10 Отговор

    До коментар #1 от "Абсолютно":

    Какво така е бе? На крив Сърбин и чужденците му пречат. Да става тренер и на национала Маестрото. И какво пречи някой расов жребец като Юга да се натурализира?
  • 15 Тома

    2 1 Отговор
    А инж. вишиста гонзо няма ли да каже нещо.Защо мълчи
  • 16 Хайл 14/88

    7 0 Отговор
    Прав е,ще викат феновете "българи юнаци" а футболистите се изплашиха и избягаха защото българи нямааа
  • 17 Хайл 14/88

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Селски бек":

    Ти остави ами и заплати им дават да се разхождат по терена
  • 18 Левски 1914

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Михайлов ли да налага млади играчи? Сираков, Стоичков, Михайлов и другите Батето ли бог да го прости ги наложи или Вальо Михов!
  • 19 От къде е Мара втасала

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ммм..да":

    Европейска директива бате. Свободно движение на хора (футболисти) стоки , капитали. Ако не го правим , ще ни осъдят , и спрат някой европейски фонд . Тогава нашите крадци се на сира т прави . Само някаква джентълменска договорка между клубовете , без правна стойност за брой чужденци , брой таланти от школата . Но от както в европейските клубни турнири , дават много пари за участие . При нас схемата става " На прее би другарче" . Важно е да се участва . За да се участва , трябва някакво качество. У нас това качество го няма , или не се чака да узрее . И в отбори , които трябва да са лицето на БГ-футбола 11 чужденци излизат на терена - публиката пее ," всичко е наред" .