Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 10:50 753 0

Решителни сблъсъци предстоят в Лига Европа

  • лига европа-
  • футбол-
  • мачове

Някои от отборите могат да си гарантират класиране още днес, а други продължават да се борят за своето излизане от групите

Решителни сблъсъци предстоят в Лига Европа - 1

В Лига Европа предстои да се изиграят решителни сблъсъци от 4-я кръг на груповата фаза на турнира. Някои от отборите могат да си гарантират класиране още днес, а други продължават да се борят за своето излизане от групите.

Ливърпул гостува на Толуза, като при победа "червените" ще се класират в следващата фаза на турнира. Мърсисайдци няма да могат да разчитат на някои ключови играчи, сред които Къртис Джоунс, Върджил ван Дайк, Андрю Робъртсън и Раян Гравенберх за гостуването във Франция. Елитният български съдия Георги Кабаков ще ръководи сблъсъка.

Финалистът от миналото издание на Лига Европа Рома също ще се опита да продължи със стопроцентов актив в Група G и да си осигури място в следващата фаза в гостуване на Славия Прага. Чешкият тим, който достигна до 1/4-финалите в предишните си две участия в ЛЕ, също може да направи сериозна крачка към елиминациите, тъй като до момента има шест точки – пет повече от Сервет и Шериф Тираспол, които играят помежду си в другия мач от групата. Преди две седмици Рома победи с 2:0 Славия в Рим, а Шериф и Сервет поделиха точките.

В Група В ситуацията е изключително завързана, както се и очакваше. Аякс, който е на последно място във временното класиране, ще търси реванш от Брайтън за загубата с 0:2 преди две седмици. Само трите точки биха позволили на нидерландския гранд да се измъкне от последната позиция. Брайтън обаче може да направи голяма крачка към това да играе в турнира и през пролетта, ако се възползва от лошото състояние на Аякс. В другия мач от групата лидерът Марсилия има тежко гостуване на АЕК в Атина. Този двубой обаче е от 22:00 часа.

Уест Хем ще е домакин на Олимпиакос, като при победа "чуковете" до голяма степен ще си гарантират класирането в следващата фаза. Същото важи и за Фрайбург, който в тази група приема Бачка Топола в ролята на абсолютен фаворит.

Всички мачове от 4-я кръг на груповата фаза на Лига Европа:
19:45 Аякс - Брайтън
19:45 Карабах - Байер Леверкузен
19:45 ЛАСК - Роял Юнион
19:45 Махаби Хайфа - Виляреал
19:45 Рен - Панатинайкос
19:45 Сервет - Шериф Тираспол
19:45 Славия Прага - Рома
19:45 Тулуза - Ливърпул
22:00 АЕК - Марсилия
22:00 Аталанта - Щурм Грац
22:00 Бетис - Арис
22:00 Рейнджърс - Спарта Прага
22:00 Спортинг - Ракув
22:00 Уест Хем - Олимпиакос
22:00 Фрайбург - Бачка Топола
22:00 Хекен - Молде


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА