Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 08:00 1 741 4

Българка замесена в успехите на ПСЖ и Мбапе

  • килиан мбапе-
  • футбол-
  • псж-
  • анна луканова-якубовска-
  • шорттрек

От няколко години бившата националка по шорттрек следи за физическите показатели на звездите на парижани, в това число и на Килиан Мбапе

Българка замесена в успехите на ПСЖ и Мбапе - 1

Българката Анна Луканова-Якубовска е замесена в добрите резултати на френския футболен гранд Пари Сен Жермен, разбра Telegraph.bg.

От няколко години бившата националка по шорттрек следи за физическите показатели на звездите на парижани, в това число и на Килиан Мбапе.

След края на спортната си кариера у нас, Луканова заминава за Полша, където започва работа като треньор на клубен, а по-късно и на националния им отбор по шорттрек. Едновременно с това започва да работи и като научен преподавател и физиолог в местен университет.

В 4-годишния цикъл преди олимпиадата в Пекин 2022 тя е треньор на националния отбор на Турция по шорттрек. Междувременно се впуска и в ново предизвикателство, като започва да прави спортни изследвания - тестове за функционално състояние и да анализира резултатите, като посочва слабостите в подготовката и предлага решения за подобряване на резултатите и спортната форма на атлетите. Така Анна Луканова помага както за развитието на самите състезатели, така и в работата на треньорите.

Тества състезатели не само в Полша, където живее със семейството си, но и в целия свят, включително в САЩ, Франция, Австрия и др. Освен с ПСЖ, работи и с националния отбор на Полша по борба, със състезатели от националния тим по лека атлетика и много други по-малки клубове и отбори. От няколко месеца провежда изследвания и в София, като поредните такива ще се проведат на 1 и 2 декември, съобщи бившата ѝ съотборничка в националния отбор на България по шорттрек Анна Стоилкова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алито от София

    1 1 Отговор
    Още колко много добри състезатели имаме от България, но всички са се спасили по някакъв начин, защото си изкарват парите от постиженията в дадено състезание, а нашите федерации и ги удържат що много пенсионирани нагаждачи, и хората бягат от България, целия спорта ни е така
  • 2 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    0 0 Отговор
    Хубава снимка - европейски футбол с европейски футболисти
    и реклама на европейски фирми...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.