Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 16:30 2 155 2

Легендата Холифийлд: Усик може да победи Тайсън Фюри, стига да е бърз

  • ивендър холифийлд-
  • бокс-
  • спорт-
  • тайсън фюри-
  • олександър усик-
  • александър усик

Това ще е страхотна битка!

Легендата Холифийлд: Усик може да победи Тайсън Фюри, стига да е бърз - 1

Бившият абсолютен световен шампион в две дивизии в профи бокса, Ивендър Холифийлд, вярва, че настоящият носител на поясите на WBA, IBF и WBO в тежка категория Александър Усик може да победи шампиона на WBC в същата категория Тайсън Фюри, ако използва своите предимства правилно и покаже стабилна психика.

Фюри и Усик ще кръстосат ръкавици през февруари, 2024-а в Саудитска Арабия. Двамата трябваше да премерят сили през декември тази година, но двубоят бе отложен с три месеца, тъй като Краля на циганите понесе щети по лицето си и бе пратен в нокдаун в двубоя му срещу Франсис Нгану на 28-и октомври.

„Това ще е страхотна битка! Скоростта на ударите ще бъде ключова. Кой може да избегне повече удари? Усик има какво да предложи, а освен това е и левичар“, цитират от WBC думите на Холифийлд, който заедно с Усик гостува в Ташкент за годишния конгрес на боксовата организация.

„Стилът е от огромно значение“, продължи Холифийлд. „Когато един боксьор се изправи срещу по-голям противник, той трябва да разчита на бързина, за да победи. Но ако допусне и един силен удар, битката може да приключи веднага. В живота е важно да не се предаваш. Убеден съм, че Усик не би се отказал, така че битката ще бъде оспорвана”

В заключение Холифийлд посочи боксовата си кариера като пример, като призна, че поддържането принципа "никога не се предавай" е много трудно.

„Опитах се да постигна всичко възможно по време на кариерата ми и сега дори се радвам, че всичко свърши. През този период трябва да обичаш да побеждаваш и трябва да си готов да направиш това, което другите не биха сторили. Всеки път, когато излезеш на ринга, трябва да си готов да стигнеш докрай. Хората, които се качват на ринга, не трябва да се отказват", категоричен е 61-годишният бивш хегемон при най-тежките в бокса.

Пенсионираният спортист от Алабама има впечатляващите 44 победи в 57 професионални двубоя. В аматьорския бокс той завоюва и бронзов медал от олимпийски игри през 1984-а. В кариерата си той записва успехи над Майк Тайсън, Джордж Форман, Бъсър Дъглас, Хасим Рахман, Ридик Боу и други доказани бойци в ринга.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    2 1 Отговор
    Тоя Тюфлек е свикнал цял мач да виси върху врата на противника, докато го умори.
    И ръцете му бяха като солети в мача му срещу Нгану, сравнение с мача му с Уайлдър.
    Успешно е преобразувал мускулната маса в осмянка около кръста.
  • 2 Може,може,

    0 0 Отговор
    ама друг път! Бъзльото усик, май пак ще избяга!