Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 20:00 946 2

Шампионската лига в женския футбол с много рекорди през изминалия сезон

  • надин кеслер-
  • шампионска лига-
  • женски футбол-
  • футбол

Кеслер каза пред агенцията преди старта на груповата фаза на турнира през тази година, че е записан рекорд по посещаемост в 20 страни, което означава повече от 700 000 фенове на мачовете или средно по 11 000 на среща

Шампионската лига в женския футбол с много рекорди през изминалия сезон - 1

Шампионската лига се е радвала на много рекорди през изминалия сезон, което ще помогне за бъдещото развитие на женския футбол, според Надин Кеслер, която е директор на женското направление в ръководството на УЕФА, цитирана от ДПА.

Кеслер каза пред агенцията преди старта на груповата фаза на турнира през тази година, че е записан рекорд по посещаемост в 20 страни, което означава повече от 700 000 фенове на мачовете или средно по 11 000 на среща. Сезонът ще се започни и с първия напълно разпродаден стадион за финала в Айндховен.

Състезанието в актуалния си формат бе създадено през 2021 с телевизионни права за всички срещи на стойност около 24 милиона евро. Световният рекорд от 91 648 фенове бе поставен на полуфинала между Барселона и германския Волфсбург през 2022.

Бившата германска състезателка Кеслер заяви, че рекордите са помогнали за "създаването на конкуренция, която служи за развитието на женския футбол и цяла Европа".

Кеслер добави, че Европейското първенство през 2022 в Англия и Световното първенство тази година в Австралия и Нова Зеландия са допринесли за популярността, но Шампионската лига и другите турнири също играят важна роля.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тра-ла-ла

    0 2 Отговор
    Не, че ще седна да го гледам, но чат пат като се излъжа да гледам "мъжки" футбол определено има нужда от някаква конкуренция.
  • 2 глоги

    1 0 Отговор
    Надин Кеслер, която е директорКА на женското направление в ръководството на УЕФА.- цитирана от ДПА.