Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 12:32 1 650 5

Димитър Пенев разкри какъв е ключът към успеха във футбола

  • димитър пенев-
  • футбол

Много неща говорим, когато сме на лагер, в отношение предимно на футбола

Димитър Пенев разкри какъв е ключът към успеха във футбола - 1

Легендата в българския футбол Димитър Пенев разкри какъв е ключът към успеха за "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

„Много неща говорим, когато сме на лагер, в отношение предимно на футбола. Не може само да им пълниш главите с футбола и задължения и аз съм минал като футболист и поех по другия път, по-трудния – като треньор. Какво може да говориш на футболистите? Да има първо колектив, когато поставяш задачите индивидуално, трябва да се стараят над 50-60% да се изпълняват, това е една колективна игра. Не може един или двама и трима да носят на гърба останалите. Може да се радваме на голмайстора, особено на вратарите най-много се радваме, когато спасяват невероятни положения, но това е една колективна игра. Като треньор виждаш фигурите, които крепят основата на колективния спорт. Когато виждаш спойката между тях отвън, виждаш, че напредваме", заяви той.

„Има индивидуални грешки, да, те трябва да се поправят, а не да се прекъсва играта и да се спори помежду си, което е най-пагубното нещо. Има случаи, когато сме заставали по двойки и тройки и сме търсили грешките. В тези моменти най-много сме получавали головите положения на противника – когато няма колективност. Ако не са обединени в разбирането, трябва да се работи да бъдем единни, без значение в кой спорт“, допълни Димитър Пенев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За Пенев е

    4 4 Отговор
    Ясен и само един - да си щастливото овчарче.

    Коментиран от #3

  • 2 Голем смех

    10 2 Отговор
    Ей ти там, тоя, оня...не другия...центрирай бе !
  • 3 хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "За Пенев е":

    Ако не беше "щастливото овчарче" да даде път към големия футбол на Ицо, Любо, Емо, Бербатов, Манчев, Мартин и Стилян Петрови и още десетки покрай тях, най-вероятно същите щяха да ритат по селските отбори и никой нищо нямаше да чуе за тях! След Пената колко футболисти имаме не на високо, а на поне средно европейско ниво, произведени от родните "специалисти"!? Само да ти припомня, че преди него през 90-те треньор на ЦСКА беше Г. Василев, който разчиташе предимно на около и над 30 годишни, а двамата млади Петрови яко закотвени на пейката, преди да го смени Пенев...
  • 4 Батето

    2 0 Отговор
    Не само треньора е важен.Най-важен е Капитана на отбора.Човек от който другите да имат респект.Такова нещо в момента няма.Капитана е човека който нахъсва отбора.
  • 5 Връстник на "златното поколение"

    0 1 Отговор
    Точно на този разбирач тук трябва да сте "благодарни" за сегашното състояние на нещата. Навремето той измъкна от 19-та глуха пияницата, срещу който е недоволството днес!