Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 10:30 1 124 1

Квалификациите за Евро 2024 продължават със 7 двубоя

  • евро 2024-
  • мачове-
  • футбол-
  • квалификации

И в трите групи, от които ще се играят срещи днес, продължава битката за второто място

Квалификациите за Евро 2024 продължават със 7 двубоя - 1

Квалификациите за Евро 2024 продължават със 7 двубоя. Ще има преки сблъсъци за класиране на форума в Германия. И в трите групи, от които ще се играят срещи днес, продължава битката за второто място.

Най-голям интерес предизвиква битката в Група “С” между Украйна и Италия. Двата отбора са с равен брой точки, но “адзурите” са на втора позиция, тъй като спечелиха първия сблъсък с 2:1. Това означава, че тимът на Лучано Спалети ще се класира за Европейското, ако избегне загуба. Украинците пък имат нужда само от победа.

Англия е лидер в групата и вече си осигури място на Европейското. Британците гостуват на Северна Македония в последната си среща от квалификациите и Гарет Саутгейт най-вероятно ще направи някои експерименти, тъй като мачът не е от значение за тима.

В група “Е” Албания вече си е осигурила място на Финалите в Германия. Полша пък загуби шансове за едно от първите две места и почива в последния кръг. Албанците приемат Фарьорските острови в мач без значение. Чехия и Молдова излизат в директна битка за класиране. Чехите имат нужда от равенство, докато гостите ги устройва само победа.

Сериозна интрига има и за второто място в група “Н”. Словения приема Казахстан, като само една точка дели двата отбора. Словенците в момента са на втора позиция и равенството би ги класирало за Евро 2024. Казахстанците, които направиха отличен квалификационен цикъл, ще се надяват на победа, която би ги пратила на Европейското.

Всички срещи днес:

21:45 / Албания - Фарьорски острови
21:45 / Сан Марино - Финландия
21:45 / Северна Ирландия - Дания
21:45 / Северна Македония - Англия
21:45 / Словения - Казахстан
21:45 / Украйна - Италия
21:45 / Чехия - Молдова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 0 Отговор
    Казахстан и Молдова се борят до последно за класиране а нашите отпаднаха преди година.