Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 17:00 1 495 11

Постиженията на Килиан Мбапе са нереални, смята Тиери Анри

  • килиан мбапе-
  • тиери анри-
  • псж-
  • футбол

Мбапе записа гол номер 300 на 24 години и 333 дни

Постиженията на Килиан Мбапе са нереални, смята Тиери Анри - 1

Постиженията на Килиан Мбапе са нереални, но и напълно заслужени заради таланта и работната му етика, заяви бившият френски футболен национал Тиери Анри след гол номер 300 за нападателя на Пари Сен Жермен в професионалната му кариера. Той достигна границата с хеттрик за "петлите" срещу Гибралтар.

Мбапе записа гол номер 300 на 24 години и 333 дни. Най-успешните футболисти за последните две десетилетия Лионел Меси и Кристиано Роналдо го направиха на по-късен етап в кариерите си.

"Постиженията на това момче са нереални. Просто е невероятен", заяви Анри, цитиран от агенция АП.

В началото на кариерата си Мбапе често бе сравняван именно с Анри. И двамата са продукт на академията в Клерфонтен, преди да заиграят като крила в Монако. Всеки от тях е печелил Лига 1 като тийнейджър и световната купа с националния отбор.

"Освен че вкарва много голове, той прави и сериозен брой асистенции. Разбира се, има неща, които трябва да подобрява в играта си, но в момента не говорим за това", продължи Анри, който в момента е селекционер на младежкия национален отбор на Франция.

Хеттрикът на Мбапе срещу Гибралтар е 17-и в кариерата му и с него нападателят вече е с 21 попадения в 19 мача през сезона. Той има 46 гола в 64 международни мача с Франция и е само на пет от Анри, както и на десет от върховото постижение на Оливие Жиру.

Мбапе може някой ден да бъде най-резултатният футболист в историята, но около тази тема винаги ще има спорове заради неизвестния официално брой попадения на Пеле. Бразилецът винаги е твърдял, че е най-добрият за всички времена, тъй като е опънал над хиляда пъти противниковите мрежи. Някои оспорват това, тъй като според тях бразилецът зачита голове от приятелски мачове и срещу съперници на полупрофесионално или дори аматьорско ниво.

Запитан дали може да предположи колко попадения ще запише Мбапе, Анри отговори шеговито: "От него зависи да си реши".

"Този човек живее с футбола и се подготвя много добре за мачовете. Професионализмът и желанието му за игра са безспорни. 300 гола? Има много хора, които не могат да достигнат тази бройка и на тренировки".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    4 1 Отговор
    Мбапе трябваше да получи Златната топка.
  • 2 Румен Американеца

    4 1 Отговор
    Истинските постижения се измерват с голове, метри и секунди. Има ли жури/съдии да гласуват или оценяват, всичко е корумпирано
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Коцето

    2 1 Отговор
    Всъщност Меси не беше най дъ, Златната Топка беше за Холанд от Норвегия
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ицо

    3 1 Отговор
    Ехо , как сте 0889659865 , давам нафта и газ

    Коментиран от #9

  • 9 Клиент

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ицо":

    Колко я даваш ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.