Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 15:34 1 127 1

Лудогорец се класира с лекота за осминафиналите за Купата

  • лудогорец-
  • балкан ботевград-
  • футбол-
  • купа на българия

"Орлите" победиха с 4:0 като гост Балкан (Ботевград) като гост в предишния кръг на надпреварата

Лудогорец се класира с лекота за осминафиналите за Купата  - 1

Шампионът и носител на купата Лудогорец се класира за осминафиналите от турнира за Sesame Купа на България. "Орлите" победиха с 4:0 като гост Балкан (Ботевград) като гост в предишния кръг на надпреварата. Бърнард Текпетей откри, Тодор Неделев удвои, Руан Секо вкара трети гол, а Рик Джонатан реализира четвърти път за резонния успех на разградчани.

Тимът от Предбалкана първо елиминира Национал с 3:1 в междуобластния финал, а след това в 1/32-финалите успя да се справи и с втородивизионния Монтана. Отборът от Ботевград надигра с 2:1 своя опонент и така жребият отреди да се изправи срещу настоящия носител на Купата и шампион на страната Лудогорец, който от своя страна сега стартира участието си.

След равностойно начало в 15-ата минута "орлите" откриха резултата. Бърнард Текпетей получи дълъг пас зад защитата и навлезе в наказателното поле, където се освободи технично от бранител и хладнокръвно реализира.

В 56-ата минута Тодор Неделев удвои аванса на гостите. Халфът овладя технично топката в наказателното поле и елегантно я насочи в ъгъла на вратата на Балкан за 2:0.

Малко по-малко от 20 минути преди края на мача резервата Руан Секо вкара и трето попадение за Лудогорец. Бразилецът получи успореден пас в наказателното поле и с шпагат прати топката в мрежата.

В 81-ата минута Рик Джонатан реализира четвърто попадение. След дълго разбъркване в наказателното поле топката стигна до бразилеца, който с удар по земя разстреля вратаря Васил Вълчев.

В последните минути на мача домакините можеха да стигнат до почетен гол, но далечен удар на Емил Ангелов се спря в гредата на Серджио Падт.

Така на осминафиналите Лудогорец ще се изправи срещу Локомотив (Пловдив). Срещата е предвидена за 6 декември на "Хювефарма Арена".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    4 0 Отговор
    ако играят с Каспичан може и със седем гола , както са свикнали вече.