Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 08:00 2 402 0

Тежка загуба за българския шампион в Европа

  • балкан ботевград-
  • баскетбол-
  • спорт-
  • спортинг лисабон-
  • европа

Балкан (Ботевград) загуби от Спортинг (Лисабон) със 72:90

Тежка загуба за българския шампион в Европа - 1

Българският шампион Балкан (Ботевград) загуби от Спортинг (Лисабон) със 72:90 (16:23, 10:24, 29:21, 17:22) като гост в Португалия в четвъртия си, последен мач от група „А“ на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже.

Ботевградчани вече си бяха осигурили първото място в класирането и класиране сред 16-те най-добри тима в следващия етап на състезанието, като приключиха с три победи и едно поражение в групата. Съставът на Спортинг зае втората позиция с актив 2-2, а унгарският Алба Фехервар остана трети с баланс 1-3.

Във втората фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа продължават победителите от десетте групи и шест от най-добрите състави, завършили на второ място, като тимовете ще бъдат разделени на четири групи по четири. Балкан ще продължи в група „К“ заедно с първия от група В Билбао Баскет (Испания), първия от група I Гьотинген (Германия) и шестия от най-добрите втори отбори.

Първите два състава от всяка от четирите групи в топ 16 ще се класират за четвъртфиналите.

Тимът от Ботевград изоставаше през цялата среща в Лисабон, като след силното начало на Спортинг на почивката резултатът бе 47:26. След 30 минути игра пасивът на Балкан бе 55:68. Българският отбор отстъпваше при стрелбата от игра (38.6%-52.24%), а домакините се възползваха по най-добрия начин от грешките на противника.

Капитанът на Балкан Димитър Димитров бе най-резултатен с 20 точки и 3 борби. Карл-Йохан Липс се отчете с 13 точки и 5 борби, а 12 точки отбеляза Майки Диксън.

За Спортинг Маркъс ЛоВет реализира „дабъл-дабъл“ от 26 точки и 10 асистенции, а Едуард Екиор също оформи „дабъл-дабъл“ от 18 точки и 13 борби.

Следващият мач на Балкан е домакинство срещу отбора на Ямбол в Националната баскетболна лига на 25 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА