Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 17:30 917 3

Президентът на Ла Лига подаде оставка

  • ла лига-
  • хавиер тебас-
  • оставка-
  • футбол

В сряда ще бъде създадена Избирателната комисия, която ще избере пет клуба чрез лотария

Президентът на Ла Лига подаде оставка - 1

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас подаде оставка и сега ще се заеме с работата по придвижването на изборния процес към Асоциацията на испанските футболни работодатели, за която ще се кандидатира отново, като се има предвид, че мандатът му приключи на 26 декември.

Всичко сочи към стратегия от страна на Хавиер Тебас, който иска да изпревари изборите на Кралската испанска футболна федерация (RFEF), за да има силна позиция. Възможно е Тебас да няма и алтернатива, тъй като към момента няма друга кандидатура освен неговата.

В сряда ще бъде създадена Избирателната комисия, която ще избере пет клуба чрез лотария. Те ще носят отговорност за асоциацията на работодателите до изборите.

По този начин Тебас сложи край, макар и временно, на третия си мандат начело на Ла Лига. От 2016 г. всъщност той нямаше съперник, като последният му съперник беше Алекс Арансабал.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    1 2 Отговор
    Много земен човек

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.