Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 14:00 907 2

Мъри: Обещавам работа и честност, вижданията ни с ръководството на Гьозтепе за футбола съвпадат

  • станимир стоилов-
  • футбол-
  • гьозтепе

Мъри подписа договор с клуба от Измир за 2.5 години

Мъри: Обещавам работа и честност, вижданията ни с ръководството на Гьозтепе за футбола съвпадат - 1

Станимир Стоилов беше представен официално като треньор на Гьозтепе. Мъри подписа договор с клуба от Измир за 2.5 години. Той обеща много работа и честност, като сподели, че не е нормално клуб с такава организация да бъде в първа дивизия.

"Щастлив съм, че поех това предизвикателство. Познавам много добре турския футбол. Гледах много мачове на Гьозтепе, знам как е организиран клубът. Познавам компанията, познавам много добре Расмус (б.а. Анкерсен), както и Иван (б.а. Мансе). Мислим еднакво за футбола и вижданията ни съвпадат. Винаги в кариерата си съм работил в клубове, които имат проект за бъдещето. Първото, което трябва да направим е да се класираме в Супер лигата. Видях как е организиран клубът - имаме нов стадион, страхотна база. Трябва да оправим проблемите си в играта. Не е нормално за отбор като Гьозтепе, предвид как е организиран и какви фенове има, да бъде в първа дивизия. Знам какво да направя. Играчите не играят на максимума, който имат. От днес започваме да ги притискваме да показват повече и повече. Аз съм треньор, който обича дисциплината - на терена, пред медиите, пред феновете. Това е много важно за мен", каза Стоилов.

"Обещавам, че ще работим много и честно. Нищо повече. Ще опитаме да направим най-доброто, за постигнем целите си", продължи Мъри.

"Не е важно кой вкарва головете. Атаката започва от вратаря, а защитата започва от нападателите. Видях, че Маме Бирам Диуф не вкарва много голове. Сега е контузен, но трябва да направим така, че отборът да играе добре и да му създава шансове. Не съм видял много шансове за гол пред Диуф или останалите нападатели. Трябва да го променим. Моят стил на игра е доминиращ. Трябва да притискаме съперника. Когато го правим, футболист като Диуф ще вкарва. Не може само един футболист да е най-важният за един отбор. Важен е отборът. Трябва да работим много в атака. Не мисля, че нашият проблем в момента е, че Диуф не вкарва. Останалите играчи са вкарали общо 13 гола".

"Играчите трябва да покажат нивото си на терена. Който тренира добре, ще играе. Ще дадем шанс на всеки. Исмаил (б.а. Кьойбашъ) не е млад, ще дадем шанс и на други. Не обичам да си звезда на думи, а на терена. Който се представя добре, той ще играе".

"Първо трябва да се концентрираме в тези 5-6 мача, които имаме до паузата. Ще видим играчите как ще реагират на нашия футбол и изисквания. Всеки клуб има лимит за чужденци и местни играчи. Има хора, които гледат играчите за селекцията. Аз и Иван ще решим как да подкрепим отбора, за да го направим по-добър", каза още Стоилов.

"Проблемът е, че не създаваме положения. Целият отбор трябва се придвижи по-напред на терена. Трябва да притискаме съперника. Предпочитам да играя с четирима защитници – 4-3-3 или 4-2-3-1. Ако направим веднага големи промени, за играчите ще е трудно да ги разберат. Разбирам, че феновете искат да печелим мачовете не само с 1:0, а с 4-5 гола. Феновете трябва да разберат, че ще опитаме да им дадем шоу. Ще искам от играчите да са футболни артисти, не само футболисти. Феновете трябва да харесват играта ни и да идват на стадиона за шоуто. Трябва да променим много неща, но не веднага. Всеки ден ще се опитваме да учим нещо ново“.

„Всеки знае историята защо напуснах Левски. Това е моят клуб. Играл съм там 9 години, бях треньор 5 години и половиха. Имахме страхотен успех. Върнахме се в много трудно време, когато клубът беше пред фалит. Успяхме да го спасим и вече няма опасност да фалира. Не харесах начинът на управление и заради това напуснах. Познавам хората в Гьозтепе, познавам феновете, вярвам, че ще имаме подкрепа. Разбрах го от първия ден. Това ми дава увереност, но знам, че трябва да работя много, за да направя щастливи борда, феновете. Понякога резултатите идват по-бавно, но когато работиш, винаги идват. За нас е много важно да печелим следващите мачове. Ще направя някои промени за мача с Тузла, с които смятам, че отборът ще е по-добър. Тимът трябва да бъде концентриран. Всеки мач трябва да печелим“, каза още Мъри.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да видим

    0 2 Отговор
    Сега можеш и да кажеш и буквата “Б” на Гьозтепе, обясни им, че не само не си бил съгласен с управлението на клуба, а и че опитваше да даваш акъл за всичко, включително и на спонсора как да диша. Кажи им на турците, дали ще им се бъркаш и на тях по същия начин и дали ще ти го позволят. Понеже си невероятен физкултурник и никакъв педагог, да видим какъв точно успех ще постигнеш там, където левскарската публика не е зад теб. Тази публика, която ти предаде.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.