Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 14:00 3 543 0

От Италия подливат вода на България, всичко е в ръцете на треньора

  • джанлоренцо бленджини-
  • волейбол-
  • спорт-
  • любомир ганев-
  • кучине лубе чивитанова

Научавайки новините от България обаче, от Чивитанова са предложили нов договор на Кико Бленджини, който вече шест години е начело на тима и е спечелил три титли на Италия за този период

От Италия подливат вода на България, всичко е в ръцете на треньора - 1

Италианският специалист Джанлоренцо Бленджини е почти сигурният нов селекционер на мъжкия национален отбор на България по волейбол, реши Управителния съвет на федерацията след гласуване в сряда.

Членовете му връчиха мандат на президента Любомир Ганев да проведе финални разговори с 51-годишния специалист, който да поеме България от месец май, когато изтича договорът му с Кучине Лубе Чивитанова.

Научавайки новините от България обаче, от Чивитанова са предложили нов договор на Кико Бленджини, който вече шест години е начело на тима и е спечелил три титли на Италия за този период, съобщава сайтът cronachemaceratesi.it.

Така изборът зависи изцяло от треньора, като е ясно, че той няма да може да съвместява двете длъжности.

Изданието твърди, че вероятно след шест години в клубния тим Бленджини ще е изкушен главно от офертата на България, като основната цел пред националния тим на страната е да се класира за участие на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година.

Ако италианецът подпише договор с Българската федерация, той трябва да бъде за 3+2 години, като през 2026 година може да бъде продължен автоматично, при постигането на определени цели.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА