Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 17:12 1 275 2

Ботев Пловдив с обрат над Пирин

  • ботев пловдив-
  • пирин благоевград-
  • футбол

"Канарчетата" трябваше да правят обрат на "Колежа", след като след 30 секунди игра Юго Комано откри резултата - 3:1

Ботев Пловдив с обрат над Пирин - 1

Ботев Пловдив победи Пирин Благоевград с 3:1 в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. "Канарчетата" трябваше да правят обрат на "Колежа", след като след 30 секунди игра Юго Комано откри резултата. В 22-ата минута Самуел Акере изравни, а секунди след подновяването на играта направи пълен обрат. Крайният резултат оформи Мартин Секулич в добавеното време на второто полувреме.

Победата на домакините можеше да бъде още по-изразителна, но Антоан Бароан направи няколко пропуска през първото полувреме. Ивелин Попов се отличи с две асистенции, а освен това и с още няколко атрактивни подавания.

Така Ботев вече се намира в серия от 5 мача без загуба, като спечели три от тях. Тимът на Душан Керкез събра 23 точки и заема 9-о място във временното класиране. Пирин е 14-и с 15 точки.

Двубоят започна страхотно за гостите, които стигнаха до гол след 30 секунди игра. "Орлетата" подеха атака след началото на мача, при която Андрей Йорданов центрира в наказателното поле. Там Йонас Там не действа добре, след което Атанас Чернев опита да изчисти с шпагат. Топката обаче се озова в Юго Комано и французинът от близка дистанция прати топката в близкия ъгъл за 0:1.

Ботев отправи първия си удар към вратата на Максим Ковальов в 8-ата минута. Украинецът обаче се справи след слаб шут на Самуел Акере. Четири минути след това Андрей Йорданов изчисти с глава центриране отдясно. Топката се озова в Ивелин Попов, който с глава свали за Антоан Бароан. Французинът овладя, нагласи си топката и опита удар, който премина опасно покрай гредата. Малко след това индивидуален пробив на Уме Емануел отляво завърши с удар в обятията на Ковальов.

В 22-ата минута по-добрата игра на "канарчетата" даде резултат и домакините стигнаха до гол. Ивелин Попов подаде към Самуел Акере пред наказателното поле. Нигериецът бързо обработи топката, освободи се от защитник и със силен удар в долния десен ъгъл вкара за 1:1.

Пирин опита мигновено да излезе отново напред в резултата. Хидайет Ханкич трябва да се справя със силен шут на Андрей Йорданов, който изби в корнер. В 28-ата минута Бароан направи непростим пропуск. Акере преодоля няколко футболисти на Пирин, влезе в наказателното поле и пусна към Бароан, който от 5-6 метра не успя да намери очертанията на вратата и стреля над вратата.

В 36-ата минута Константинос Балоянис проби отляво и центрира, а Бароан опита атрактивен удар от движение, но прати топката над вратата. В продължението на първата част Бароан се озова непокрит в наказателното поле и засече с глава центриране на Балоянис, но не затрудни Ковальов. Малко след това Андрей Йорданов шутира от далечна дистанция, като топката придоби коварна траектория, но Ханкич успя да се справи и боксира.

Второто полувреме започна по подобие на първото - с гол, но този път във вратата на Пирин. Ботев поде атака през центъра и Ивелин Попов пусна пас към Самуел Акере отдясно в наказателното поле. Нигериецът пое топката, изпревари Мартин Бачев и от малък ъгъл преодоля Ковальов за 2:1.

В 53-ата минута Попов преодоля двама футболисти в зелено, напредна и отправи удар по земя от около 15 метра, който Ковальов успя да избие в корнер. Три минути след това Попов пусна страхотен пас с пета към Уме Емануел отляво. Нигериецът овладя топката и отправи удар в близкия ъгъл, който премина покрай вратата.

След час игра Дилан Мертенс засече с глава центриране от корнер, но ударът му не намери целта. Малко след това шут на Бароан от границата на наказателното поле премина покрай вратата. Обстрелът на вратата на гостите продължи и в 63-ата минута Акере опита фалцов удар от около 20 метра, като прати топката над вратата.

В 75-ата минута Пирин изгради добра атака отдясно. Иван Тасев проби и направи двойно с Аюб Абу, след което опита шут от над 25 метра, който премина над вратата. Малко след това Ханкич улови удар на Станислав Костов.

В 87-ата минута Бароан проби през центъра и отправи коварен удар от границата на наказателното поле, който Ковальов изби в корнер. След неговото изпълнение Атанас Чернев засече на близката греда, като вратарят на гостите отново успя да се намеси. Топката се озова в Йонас Там, а естонецът от 3-4 метра не намери очертанията на вратата.

Ботев реши всичко в продължението на мача. Мартин Секулич пресече подаване на Семенив негов съотборник в наказателното поле. Хърватинът овладя и със силен удар от малък ъгъл не остави шансове на Ковальов за 3:1.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    Честито Ботев ПД

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.