Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 17:41 1 277 1

Барселона продължава с колебливите игри

  • барселона-
  • футбол-
  • райо валекано-
  • райо валеканола лига-
  • ла лига

Райо Валекано и Барселона завършиха 1:1

 Барселона продължава с колебливите игри - 1

Райо Валекано и Барселона завършиха 1:1 в мач от 14-я кръг в Ла Лига. Каталунците продължават да играят много колебливо и домакините в днешната среща се възползваха от това.

Унай Лопес откри резултата в 39-та минута със страхотен гол от дистанция.

През втората част Барселона натисна. Пропуски направиха Кансело и Педри, а Рафиня дори нацели гредата.

Все пак в 82-та минута "блаугранас" изравниха резултата след автогол на Флориан Лежун.

В класирането Барселона остава на 3-то място, а Райо Валекано се изкачи до 8-ма позиция.

В 8-та минута дойде първото добро положение за Барселона. роберт Левановски беше изведен зад гърба на защитата. Полякът пое топката, след което преодоля вратаря, но топката избяга встрани и впоследствие излезе в аут.

След четвърт час игра Педри опита удар от границата на наказателното поле, но шутира право в ръцете на Столе Димитриевски.

Домакините парираха първоначалния натиск на "блаугранас" и постепенно натрупаха самочувствие. Битката се пренесе в средата на терена, където не липсваха здрави единоборства.

В 39-та минута Райо Валекано поведе. Унай Лопес изпълни статично положение, топката беше два пъти изчистена преди да се върне обратно в Лопес. Той реши да стреля от дистанция и реализира феноменално попадение във вратата на Пеня.

В заключителните минути от първата част не паднаха нови попадения.

Барселона започна по-агресивно второто полувреме. Първо Кансело опита далечен шут, който премина над напречната греда. Малко по-късно и Феран Торес реши да стреля, но и той не бе точен.

В 67-та минута гостите имаха претенции за дузпа. Жоао Феликс нахлу в наказателното поле, а Иси Паласон натисна с ръце нападателя. Португалецът се строполи на тревата, но главният арбитър не остъди наказателен удар.

Десет минути по-късно Барселона се размина на косъм от изравняване на резултата. Рафиня стреля по земя в близкия ъгъл и нацели гредата. Последва и добавка на Левандовски, който обаче не осъществи добър контакт с топката и тя бе изчистена от голлинията.

Осем минути преди края Роберт Левандовски съживи интригата в мача. Балде се измъкна по левяи фланг и подаде успоредна топка към поляка, но Флориаан Лежун го изпревари и си вкара автогол. Атаката бе преразгледана с ВАР, но голът бе зачетен.

До обрат в срещата не се стигна и мачът завърши без победител.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.