Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 16:15 1 337 0

Потвърдиха присъдата на футболист на Берое

  • себастиан вия-
  • съд-
  • присъда-
  • футбол-
  • берое

Тя е издадена заради извършено насилие през април 2020 година в жилище в Канинг от настоящия нов играч на Берое срещу бившата му половинка Даниела Кортес

Потвърдиха присъдата на футболист на Берое - 1

Апелативният съд на Ломас де Самора (окръг Буенос Айрес, Аржентина) потвърди присъдата от две години и половина затвор условно на Себастиан Вия. Тя е издадена заради извършено насилие през април 2020 година в жилище в Канинг от настоящия нов играч на Берое срещу бившата му половинка Даниела Кортес.

Съдия Давалос счете за доказано, че „чрез насилие, основано на пола, той (Вия) е ударил Кортес с юмрук по челото с пръстен, който тогава носел, а по-късно я е хванал за ръката и косата, хвърлил я е на земята и я удрял с юмруци и ритници по краката, корема, бедрата и ханша.

Паралелно с това колумбийският футболист чака края на другия процес, в който е обвинен в сексуално насилие над 26-годишна жена през юни 2021г., също в Канинг. Има опасения, че това му деяние може да го вкара наистина в затвора.

Заради двата процеса ръководството на Бока Хуниорс взе решение да отдели 27-годишния футболист от отбора и той бе отстранен, въпреки че имаше договор до края на 2024 година.

Преди дни Вия подписа договор с Берое до 30 юни 2026 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА