Last news in Fakti

3 Декември, 2023 08:28 1 641 0

Сакраменто и Везенков прекъснаха серията от четири победи на шампионите

  • александър везенков-
  • баскетбол-
  • нба-
  • сакраменто кингс-
  • денвър нъгетс

Българинът записа малко над 14 минути на паркета, като той допринесе с 4 точки и 3 борби

Сакраменто и Везенков прекъснаха серията от четири победи на шампионите - 1

Сакраменто Кингс с Александър Везенков надви Денвър Нъгетс с 123:117 в мач от редовния сезон на НБА. Така "кралете" прекъснаха серията от четири победи на шампионите. Българинът записа малко над 14 минути на паркета, като той допринесе с 4 точки и 3 борби.

Българинът се появи в игра за последните три минути на първата част, която обаче завърши в полза на шампионите от миналия сезон с 30:25. Везенков реализира първите си точки през втората част, изравнявайки от тройката за 32:32, а след това добави още една точка, след като бе фаулиран и донесе обрата на "кралете". В последните пет минути на втората четвъртина бе дадена почивка на българския баскетболист, а тя завърши с перднина за "кралете" - 64:50.

Сакраменто Кингс имаше преднина от 15 точки през третата четвърт, но тя драстично спадна на 5 след отлична серия на Денвър и силни отигравания на Никола Йокич. При оставащи около минута и четиридесет секунди Александър Везенков се появи в игра. Третата част завърши при резултат 88:78.

В четвъртата част Сакраменто водеше дори с 13 точки, като Денвър дори скъси изоставането си на две точки по едно време, но все пак "кралете" удържаха преднината си. Везенков игра съсвем малко в началото на последната четвърт, след което не се появи повече на паркета.

Най-резултатен в срещата бе Никола Йокич, като сърбинът записа "трипъл-дабъл". Той вкара 36 точки и се отчете с 13 борби и 13 асистенции. Това обаче не стигна на шампионите от миналия сезон. За домакините най-резултатни бяха Малик Монк с 26 точки и Ди'Аарън Фокс с 23 и "дабъл-дабъл", след като блесна и с 16 асистенции. Сабонис също допринесе за успеха на "кралете" с "дабъл-дабъл" след 17 точки и 15 борби в мача.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА