Last news in Fakti

6 Декември, 2023 08:30 805 1

Гръцките съдии обявиха бойкот

  • футбол-
  • съдии-
  • гърция-
  • бойкот-
  • рефери-
  • протест

Арбитрите в Гърция често са мишена на атаки от страна на запалянковците

Гръцките съдии обявиха бойкот - 1


Гръцките съдии и официални лица обявиха, че няма да ръководят мачовете от Суперлигата в края на седмицата в знак на протест срещу опасните според тях условия на труд.

Гръцкият футбол беше помрачен от проблеми с публиката, както и от обвинения в корупция и уреждане на мачове, които разпалиха недоволството и доведоха до намаляване на посещаемостта на двубоите в страната.

Арбитрите в Гърция често са мишена на атаки от страна на запалянковците. Домовете и превозните средства на някои от реферите станаха обект на палеж. През ноември магазинът на съдията от Атина Андреас Гамарис беше подпален.

Само преди дни, друг рефер, Тасос Папапетру потвърди, че е получил смъртни заплахи, след като е ръководил мач от футболната Суперлига.

"През последните години гръцките и чуждестранните съдии бяха постоянна мишена, боксова круша и изкупителна жертва при прехвърляне на различни отговорности. Съобщения, които остават ненаказани. Става дума за тормоз, заплахи, вербални и физически атаки. Това са само част от проблемите ни", казаха реферите от Суперлигата в писмо до централната съдийска комисия и Гръцката футболна асоциация.

Президентите на клубовете внасят допълнително напрежение и редовно коментират конкретни съдии преди и след края на мачовете.

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов носи екипа на ПАОК Солун, който се намира на втора позиция в класирането в гръцкото първенство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 къде е смисъла

    0 0 Отговор
    само не разбрах за какво е написано последното изречение