Last news in Fakti

8 Декември, 2023 08:30 1 349 1

Катарските собственици на ПСЖ продават част от клуба

  • катар спортс инвестмънт-
  • псж-
  • сосбтвеници-
  • продажба-
  • спорт

Финансовите детайли не са известни официално, но новите акционери ще държат 12.5% от клуба, който е оценяван на около 4.25 милиарда евро

Катарските собственици на ПСЖ продават част от клуба - 1

Собствениците на френския футболен клуб "Катар Спортс Инвестмънт" се съгласиха да продадат малък дял от акциите на американската фирма "Арктос Партнърс", съобщава агенция АП.

Финансовите детайли не са известни официално, но новите акционери ще държат 12.5% от клуба, който е оценяван на около 4.25 милиарда евро.

Това информира анонимен източник на АП. Очаква се "Арктос" да помага с развитието на марката, стадиона и тренировъчния център.

"Арктос" няма да има контрол върху управлението на клуба и глас по спортните въпроси. Компанията инвестира и в други спортни организации като Ливърпул (футбол), Астън Мартин (Формула 1) и участници в НБА (баскетбол), НХЛ (хокей) и МЛБ (бейзбол).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гатанка

    1 0 Отговор
    мъничко, черничко, с бяло на него. Що е то ? катарец