Last news in Fakti

7 Декември, 2023 15:36 4 192 2

Мега звездата на Сакраменто реагира, докато Везенков "кърти мивки" в САЩ (СНИМКИ)

  • спорт

Българинът прикова вниманието на Фокс, което е комплимент дори на тренировка. Ще е страхотно това да се случва и в мачовете.

Мега звездата на Сакраменто реагира, докато Везенков "кърти мивки" в САЩ (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Александър Везенков вкара 20-ина поредни стрелби от далечна дистанция по време на тренировка на Сакраменто Кингс. Сашо е дебютант в НБА този сезон. Засега той е много далеч от показателите си в Евролигата за миналата баскетболна година.

Играта на Сакраменто зависи най-вече от звездния гард Де'Аарън Фокс.

Номер 5 на Сакраменто Кингс пък отдели внимание на серията на Везенков на тренировка.

Снимки: Екс

Със сигурност Фокс има нужда от по-голяма помощ от съотборниците си, ако "кралете" искат да прескочат най-малко първия кръг на плейофите.

Сакраменто е с баланс 11-8 засега в редовния сезон. Миналата кампания тимът загуби с 3-4 победи от Голдън Стейт Уориърс в първия кръг на плейофите на НБА.

Не съм на мнение, че са нужни големи суперлативи за тренировъчни изстрели. Едно е мач във високо темпо, друго е някой да ти подава топката без защитник и публика.

Със сигурност обаче Везенков има качества, повече отколкото показва засега в Лигата (най-високият му стрелкови резултат в мач от "Лигата на извънземните" е 13 точки).

Вниманието на Фокс беше приковано на тренировка, май е време това да се случва и на мач по-често както стана срещу Голдън Стейт 124:123 (8 точки, 4 борби, 2 чадъра и 1 асистенция за Сашо за 15:28 минути в края на мача и почти загубена среща).

Иначе Александър на жаргон къртеше мивки в Евролигата традиционно, може би е въпрос на време това да стане и в НБА.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Това няма да стане!

    3 4 Отговор
    Блакмен никога няма да му позволят да играе!