Last news in Fakti

11 Декември, 2023 17:18 751 2

Локо Пд си върна настроението с класика над Пирин

  • локомотив пловдив-
  • пирин благоевград-
  • футбол

„Смърфовете“ не бяха побеждавали от точно месец – на 10 ноември те надвиха „железничарите“ от Локомотив София

Локо Пд си върна настроението с класика над Пирин - 1

Локомотив Пловдив приключи турбулентния си есенен дял с победа с 3:0 над Пирин у дома.

„Смърфовете“ не бяха побеждавали от точно месец – на 10 ноември те надвиха „железничарите“ от Локомотив София.

Първите два гола за пловдивчани днес бяха особено красиви. Алфа Конте откри със странична ножица, а Бабакар Дион удвои с красив изстрел. Третият гол бе дело на Георги Минчев от дузпа, изработена от самия него. Наказателен удар бе отсъден и за „орлетата“ четвърт час преди края, но Динко Хоркаш отрази удара от бялата точна на Аймен Суда.

"Черно-белите" ще зимуват на четвърто място с 38 точки - седем зад лидера Черно море. Благоевградчани са 13-и с 16 пункта.

По всичко личи, че и за двата тима предстои бурна зимна пауза, в която освен за подготовката, трябва да се мисли и за бъдещето на управленско ниво.

Пет минути след началото Алфа Конте осъществи невероятен рейд между четирима играчи на Пирин и се строполи в наказателното поле. Джовани опита удар, а Иво Андреев прецени, че няма основание за дузпа срещу Конте.

Малко след изминаването на 10 минути игра Комано получи пас от дълбочина и излезе един на един с Хоркаш, но стреля в тялото на хърватина. След малко повече от четвърт час дойде и още едно положение за домакина - Дион разигра добре с Камдем и от десетина метра стреля ниско по тревата. Ковальов обаче внимаваше и изби в ъглов удар.

В 30-ата минута Пирин отвърна - Дюлгеров случайно се озова на върха на атаката, обърна се и стреля от малък ъгъл, но Хоркаш прояви вещина и спаси.

Шест минути преди почивката Георги Минчев засече с глава опасно центриране на Дион с десния крак, но не улучи вратата на Ковальов.

Втората част започна с шанс за Локомотив. Джовани получи топката на границата на наказателното, финтира съперник и стреля, ала ударът му мина точно до левия горен ъгъл. В ответната атака Пирин също можеше да открие - удар на Тютюков мина над гредата, след като офанзивният футболист получи топката на скорост.

Локомотив Пловдив поведе с феноменален гол на Алфа Конте със странична ножица в 51-ата минута. Играчите на Пирин не се ориентираха добре при едно статично положение и позволиха на Ефе Али да центрира, а номер 17 завърши по страхотен начин във вратата на Пирин.

Три минути трябваха на Локомотив да удвои преднината си. Дион получи на крилото и навлезе към наказателното поле, където с прецизен удар в далечния ъгъл покачи на 2:0.

"Железничарите" можеха да вкарат и трети гол - Димитър Илиев разтресе напречната греда с изстрел отблизо.

На самата аутлиния Георги Минчев бе съборен с шпагат от Мартин Бачев. Главният съдия Иво Андреев не се поколеба да отсъди дузпа, а нападателят сам се нагърби с изпълнението и реализира с удар под гредата за 3:0.

Четвърт час преди края дойде най-сериозният шанс за Пирин за почетен гол. Аймен Суда обаче изпусна от дузпа, а Динко Хоркаш се прояви със страхотно спасяване. За наказателния удар се провини Ефе Али, който събори Иван Тасев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Айде ЛОКО!!!

    0 0 Отговор
    Оле...