Last news in Fakti

13 Декември, 2023 08:00 1 641 4

Тотален крах за Манчестър Юнайтед - не само отпада от ШЛ, но и от Европа като цяло

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • шампионска лига

„Червените дяволи” отстъпиха на Байерн Мюнхен на своя „Олд Трафорд” с 0:1

Тотален крах за Манчестър Юнайтед - не само отпада от ШЛ, но и от Европа като цяло - 1

Отборът на Манчестър Юнайтед продължи с разочароващите игри под ръководството на Ерик Тен Хаг и записа нова загуба под негово ръководство. „Червените дяволи” отстъпиха на Байерн Мюнхен на своя „Олд Трафорд” с 0:1, а единствения гол вкара Кингсли Коман през втората част.

В същото време Копенхаген надви турския гранд Галатасарай също с минималното 1:0, което означава, че Манчестър Юнайтед не само отпада от Шампионската лига, но и от Европа като цяло.

Английският гранд завършва борбата в своята група на последна позиция и отпада рано-рано от европейските клубни турнири. Напред в Шампионска лига продължиха тимовете на Байерн Мюнхен и Копенхаген, докато Галатасарай ще играе в Лига Европа през пролетта.

Футболистите на Ерик Тен Хаг се опитаха да упражнят домакински натиск в началните минути, но въпреки че владееха топката в повече време, те не успяха да затруднят германския страж. Най-опасен в редиците на домакините бе Антони, който тормозеше отбраната на гостите отдясно, а негов удар мина над вратата.

В 10-ата минута Хари Кейн се опита да притесни Онана на вратата на Юнайтед, но ударът му от границата на наказателното поле не представляваше трудност за стража на „червените дяволи”. Малко по-късно, след продължителна атака на гостите, Кимих пробва далечен шут, но и той не затрудни Онана, който улови.

В 20-ата минута дойде и първият точен удар на сметката на Манчестър Юнайтед. Люк Шоу стреля от дистанция, но Нойер боксира топката в корнер.

Двубоят на „Олд Трафорд” продължи да се играе в равностойно темпо, като нито един от тимовете не успяваше да наложи своя стил на игра и да затрудни сериозно противниковия вратар.

Няколко минути преди почивката Хари Магуайър получи травма и трябваше да бъде заменен принудително, като на негово място се появи ветеранът Джони Еванс.

В оставащото време до края на първата част играта се накъса доста, а до нови положения пред двамата вратари така и не се стигна. След доста постна продукция през първите 45 минути, логично двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

Първата добра ситуация за гол след почивката се разкри пред Бруно Фернандеш. Капитанът на „червените дяволи” получи малко пред наказателното поле, леко вдясно, овладя и стреля по диагонала, но прати топката покрай десния страничен стълб.

Резултатът в мача бе открит в 71-ата минута след многоходова атака на гостите, при която Хари Кейн получи на границата на наказателното поле и с едно докосване успя да изведе Кингсли Коман в пеналтерията. Уан Бисака покри засадата, а за останалия сам срещу Онана Коман, не представляваше проблем да се разпише с удар в десния ъгъл на вратата.

В оставащото време до края на срещата играчите на Манчестър Юнайтед тотално се предадоха, което позволи на гостите от Мюнхен за задържат минималната си преднина и в крайна сметка да запишат успех на негостоприемния „Олд Трафорд”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерийска подготовка

    9 1 Отговор
    Футболистите на Юнайтед не са слаби, но играят притеснено, без самочувствие. Изглежда много ги назидават, да не кажа треньорски тормозят и те се стараят да не сгрешат, отколкото да играят както могат. Юнайтед не са ми приоритет, но съжалявам футболистите, защото те са най-малко виновни, когато отборът не върви добре. Това, между другото, ми е принципно положение, защото във войската се нагледах на УРЕДЕНИ некадърици, които тормозеха и се оправдаваха с подчинените си...
  • 2 Пешо Кюстендилецо

    5 4 Отговор
    Ако дойдат у Слокощица на стадиончето че ги спукаме. И на една и на две врати немат шанс. Тия са нежни, епилирани като пижоли. Тия не са виждал български мъжкари. Тия целия отбор едно прасе не моа заколят и да го одерат. Па тия ако пущим прасето нема да знаят откъде да го заколят.
  • 3 Ехх,

    9 3 Отговор
    Какъв отбор бяха Юнайтед. Сега са нещо като уевски. Т.е. нищо.
  • 4 Биволъ

    3 1 Отговор
    То днешния Литекс-Сф е нещо по-различно. Ловешка кочина,която пада от румънския Сепсис с 6:0.