Last news in Fakti

15 Декември, 2023 13:30 1 121 2

ITF провъзгласи Джокович и Сабаленка за световни шампиони

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • арина сабаленка-
  • itf-
  • порт

Джокович получи наградата при мъжете за рекорден осми път след като спечели три от четирите надпревари в Големия шлем

ITF провъзгласи Джокович и Сабаленка за световни шампиони  - 1

Международната федерация по тенис (ITF) провъзгласи Новак Джокович (Сърбия) и Арина Сабаленка (Беларус) за своите "световни шампиони" за 2023 година след техните представяния на тазгодишните турнири от Големия шлем.

Джокович получи наградата при мъжете за рекорден осми път след като спечели три от четирите надпревари в Големия шлем, съобщиха от ръководството на ITF.

36-годишният сърбин увеличи спечелените си трофеи от Шлема на 24, изравнявайки Маргарет Корт за най-много титли и триумфира във Финалите на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) за рекорден седми път, завършвайки годината като водач в световната ранглиста.

Сабаленка ликува с първия ти трофей от Големия шлем на Откритото първенство на Австралия, игра финал на Откритото първенство на САЩ и достигна до полуфиналите на "Уимбълдън" и "Ролан Гарос".

Тенисистката от Беларус, която беше изпреварена на първото място в ранглистата при жените от полякинята Ига Швьонтек след Финалите на Женската тенис асоциация (WTA), заяви, че 2023-ра е била "невероятна" и за нея е удоволствие да бъде обявена за световен шампион.

"Нямам търпение да се върна на корта за новия сезон през януари", коментира Арина Сабаленка.

Раджийв Рам (САЩ) и Джо Солсбъри (Великобритания) спечелиха приза при мъжките двойки след третия си пореден успех на Откритото първенство на САЩ, а финалистките от "Уимбълдън" Сторм Хънтър (Австралия) и Елизе Мертенс (Белгия) заслужиха отличието при женските двойки.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ннннннннн

    4 1 Отговор
    Сабальонка трябва да е. И защо е Швьонтек,като името на Ига е изписано Швятек?
  • 2 Новак

    2 0 Отговор
    Браво на Джокович, навря всичката западнала сган там дето слънце не огрява и отново е №1. А вече почти никой не си спомня за нагаждача с допинг Надал.