Last news in Fakti

24 Декември, 2023 18:00 1 090 0

В Англия: До края на деня Манчестър Юнайтед ще има нов съсобственик

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • собственик-
  • глейзър-
  • джим ратклиф

Ратклиф, който е собственик на френския елитен Ница, ще плати 1,3 милиарда паунда на американската фамилия за придобиването на акциите

В Англия: До края на деня Манчестър Юнайтед ще има нов съсобственик - 1

До края на деня ще бъде финализирана сделката за прехвърляне на 25 процента от акциите на Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър към британския бизнесмен сър Джим Ратклиф, съобщава Sky Sports.

Ратклиф, който е собственик на френския елитен Ница, ще плати 1,3 милиарда паунда на американската фамилия за придобиването на акциите. Въпреки че той няма да има мажоритарен дял от акциите, се очаква Ратклиф и неговият екип да поемат пълен контрол над футболната дейност при „червените дяволи“, докато Глейзър ще продължат да ръководят комерсиалните операции на „Олд Трафорд“.

Според информацията на Sky Sports, сделката няма да доведе до голяма активност от страна на Манчестър Юнайтед през януарския трансферен прозорец.

За Ратклиф и основаната от него компания INEOS големите спортни инвестиции не са непознати. Той е собственик на колоездачния тим на Инеос Гренадиерс, футболния клуб от Лига 1 Ница, който закупи през 2019-а година, и Лозана-Спорт - представител на швейцарската Суперлига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА