Last news in Fakti

26 Декември, 2023 12:30 1 449 0

Гарет Саутгейт с откровение: Моуриньо беше прав

  • англия-
  • гарет саутгейт-
  • жозе моуриньо-
  • манчестър юнайтед-
  • футбол

Знаеш ли, щом влезеш в сегашната си роля, можеш да направиш всичко

Гарет Саутгейт с откровение: Моуриньо беше прав - 1

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт каза, че вече не се плаши от никаква работа във футбола, след като пое националния отбор.

"Спомням си, че говорих с Жозе Моуриньо, когато беше в Манчестър Юнайтед и той каза: "Знаеш ли, щом влезеш в сегашната си роля, можеш да направиш всичко. "Помислих си: "Това може да е...". Но седем години по-късно разбирам, че това определено е сигурно", каза Саутгейт, цитиран от Sky Sports.

Той отговори и на питане дали му харесва да бъде треньор на Англия сега толкова, колкото и преди. "Добър въпрос. Харесвам работата си, защото работя с добри хора. Имаме играчи, които наистина харесваме. Те са отзивчиви, искат да се усъвършенстват. Ние работим с най-добрите футболисти, така че е привилегия. А печеленето на големи мачове, разбира се, носи удоволствие", каза още специалистът.

Саутгейт е селекционер на Англия от 2016 г. Отборът под негово ръководство зае четвърто място на Световното първенство през 2018 г., стана трети в Лигата на нациите през 2019 г. и спечели сребърни медали на Европейското първенство по футбол през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА