Last news in Fakti

27 Декември, 2023 08:18 1 543 8

Кристиано Роналдо стана голмайстор №1 в света за 2023-а

  • кристиано роналдо-
  • ал насър-
  • вкара-
  • победа

Португалецът вкара две попадения за успеха на тима му с 5:2 като гост над Ал Итихад

Кристиано Роналдо стана голмайстор №1 в света за 2023-а - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Португалският нападател на Ал Насър Кристиано Роналдо вкара две попадения за успеха на тима с 5:2 като гост над Ал Итихад в дербито от 18-ия кръг на първенството на Саудитска Арабия по футбол и стана голмайстор номер 1 в света през 2023 година, предава БТА.

Роналдо беше точен от дузпи в 19-ата и в 68-ата минути. Андерсон Талиска в 38-ата и Садио Мане на два пъти в 76-ата и 82-ата реализираха останалите попадения за успеха. Абдерразак Хамдала в 14-ата и 52-ата се разписа за Ал Итихад, а домакините останаха с десет души на терена, след като Фабиньо получи втори жълт картон в 67-ата минута.

38-годишният Роналдо има 53 гола във всички турнири през 2023-а, а след него останаха нападателите Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) и Хари Кейн (Байерн Мюнхен), които се разписаха по 52 пъти. Двата европейски гранда нямат повече мачове през тази календарна година.

Кристиано Роналдо е петкратен носител на "Златната топка", петкратен победител в Шампионската лига, европейски шампион и победител в Лигата на нациите. Португалецът е голмайстор в историята на националните отбори, на европейските първенства, на Шампионската лига и на Световните клубни първенства. В кариерата си е играл за Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Ювентус и Спортинг, а през декември 2022-а премина в Ал Насър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циник

    12 5 Отговор
    Роналдо си е Роналдо, винаги класа

    Коментиран от #4

  • 2 Няма такава

    12 3 Отговор
    Машина! Като нищо ще продължи да играе до 50г. !!!
  • 3 БАРС

    7 12 Отговор
    ТА ТОЙ ЗА ТОВА ОТИДЕ В САУДИЯ ДА СТАВА ГОЛМАЙСТОР .ИНАЧЕ В ЕВРОПА ПОЧНА ДА ЗАЛЯЗВА МЕСИ ГО ИЗПРЕВАРИ.И ДА ЗАРАДИ ПАРИТЕ СЪЩО.ТАМ НЯМАТ КОЙ ЗНЕ КАКВО СИЛНО ПЪРВЕНСТВО СЕГА СЕ МЪЧАТ С ЧУЖДЕНЦИ ДА ТРЪГНАТ.ГАРАНЦИЯ АКО МУ БЯХА ДАЛИ МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО В МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД НАДАЛИ ЩЕШЕ ДА ОТИДЕ ТАМ.МЕСИ СИ Е МЕСИ ВСЕПРИЗНАТ МОГА ДА КАЖА ЧЕ ТОЕ Е КРАЛЯ НЯМА МАРАДОНА НЯМА ПЕЛЕ ИМА САМО МЕСИ.ИГРАЕ АБСОЛЮТНО ТЕХНИЧНО.
  • 4 Бачо Киро

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Циник":

    Е и той остарява.... Направил е 1 гол повече от онея в истинските отбори и лиги. При онея индианци трябваше да е вкарал двойно повече...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 иво

    3 2 Отговор
    Да ти дадат 2 дузпи и да плащаш на всички медии да те пишат, че си по по най от футболисти, които играят в топ анг.отбори...е тва да си жалък не е малка работа
  • 7 Нормално

    1 0 Отговор
    Че,кой друг,ако не най-добрият !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.