Last news in Fakti

4 Януари, 2024 09:00 1 234 0

Григор Димитров прегази германец и е на 1/4-финал в Бризбън

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • бризбън-
  • даниел алтмайер-
  • ринки хиджиката

Така българинът ще се изправи срещу австралиеца Ринки Хиджиката

Григор Димитров прегази германец и е на 1/4-финал в Бризбън - 1

Григор Димитров надви Даниел Алтмайер с 2:0 (6:1, 6:2) в среща от втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТР 250 в австралийския град Бризбън.

Срещата продължи малко над час. Така българинът ще се изправи срещу австралиеца Ринки Хиджиката на 1/4-финалите.

Първи сет:

В откриващия гейм Григор не даде нито точка на Алтмайер. Германецът беше поставен под напрежение и на свой сервис. Той изостана с 0:30, а след това трябваше да спасява точка за пробив, но Димитров не се възползва и форхендът му по правата попадна в мрежата. Българинът си заслужи още една възможност да вземе подаването на своя противник с великолепен ретур. Родният тенисист влезе в дълго разиграване и дочака грешка на Алтмайер, което означаваше пробив и 2:0.

Димитров продължи да доминира с безмилостни удари от дъното на корта и пробивът беше затвърден с още един гейм на нула. Гришо без сериозни проблеми успя да стигне и до точка за пробив, след което спечели гейма за 4:0.

Хасковлията направи двойна грешка, но това не му попречи бързо да дръпне с 40:15, след като излезе безпогрешно на мрежата. След това Григор не сбърка и затвори разиграването си за 5:0. Алтмайер започна силно своя сервис-гейм, повеждайки с 40:0. След това Гришо успя да вземе две точки, но все пак загуби първи гейм в мача.

След това българинът застана на сервис и успя без проблеми да затвори първия сет.

Втори сет:

Даниел Алтмайер започна на сервис и успя да си спечели убедително разиграването. След това същото направи и Григор Димитров, който изравни за 1:1. Последва много силна игра на българина, който поведе с 40:0 и тотално надигра своя съперник. Хасковлията стигна до първи пробив през втория сет за 2:1.

Гришо продължи да е безмилостен на свой сервис, а след ас затвори разиграването си на нула и поведе с 3:1, затвърджавайки пробива. Алтмайер пък започна своето разиграване с непредизвикана грешка, след като прати топката в аут. Стигна се до 30:30 след дълго разиграване, при което германецът затрудни Григор максимално и спечели точката. След това обаче българинът стигна до точка за пробив след нова грешка на противника. Отличен ас на Алтмайер обаче докара гейма до 40:40. Той все пак се измъкна от трудната ситуация и не допусна нов пробив, печелейки гейма си за 2:3.

Григор допусна две точки на свой сервис, но това не му попречи да спечели гейма си за 4:2. Хасковлията продължи със страхотната игра и отново проби след отлично излизане на мрежата, както и грешка на Алтмайер.

Гришо сервира за спечелване на срещата, но гейма не му тръгна добре след две грешки и 30:0 за Алтмайер. Германецът дори стигна до два шанса за връщане на пробив при 40:15, но Григор запази хладнокръвие и стигна до 40:40. След това той успя да поведе и със силен сервис затвори гейма и мача.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА