Last news in Fakti

5 Януари, 2024 13:00 1 435 1

Феновете на Съндърланд побесняха: Скочиха на ръководството в навечерието на дербито с Нюкасъл

  • фа къп-
  • съндърланд-
  • нюкасъл-
  • футбол-
  • фенове

Привържениците на “черните котки” се ядосаха на ръководството на клуба преди важната среща, съобщава “Дейли Мейл”

Напрежението логично започна да се покачва в навечерието на голямото дерби от турнира за ФА Къп между Съндърланд и Нюкасъл. Привържениците на “черните котки” се ядосаха на ръководството на клуба преди важната среща, съобщава “Дейли Мейл”.

Причината е, че в бара на стадиона на Съндърланд “Стейдиъм ъф Лайт” бяха разлепени стикери на Нюкасъл от самите домакини, предназначени за феновете на “свраките”, които са платили 600 паунда за по-луксозни и удобни места. Това доведе до гнева на феновете и до мигновено извинение от собственика на “черните котки” Кирил Луис-Драйфус.

“Бих искал да се извиня на всички, свързани със Съндърланд за събитията, които се разиграха. Подобно на нашите привърженици, бях отвратен и наранен от снимките, които циркулираха онлайн на неподходящите стикери, които бяха премахнати“, написа френско-швейцарския собственик на отбора.

Съндърланд призна "сериозна грешка в преценката" и каза, че собствениците на клуба и бордът на директорите са поискали незабавно разследване, "за да се установи кой е отговорен за гафа".

Докато феновете на домакините бяха побеснели, привържениците на Нюкасъл приветстваха промените в декора на бара, като група от привърженици публикуваха в социалните медии, че не могат да "винят гостоприемството" на своите домакини.

Градовете Съндърланд и Нюкасъл в североизточна Англия са разделени от само 12 мили и техните футболни отбори имат дългогодишно съперничество, което е било помрачено от насилие в миналото. Двата отбора не са се срещали от март 2016 г., като Съндърланд сега е в Чемпиъншип, след като изпадна през 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пловдив

    0 3 Отговор
    Aко се хвърлят здраво, Съндърланд може и да бият Нюкасъл.