Last news in Fakti

8 Януари, 2024 08:00 1 384 6

Везенков игра, но Сакраменто записа катастрофална загуба

  • александър везенков-
  • сакраменто кингс-
  • ню орлиънс пеликанс-
  • спорт-
  • нба

След като пропусна последните няколко мача, този път българинът получи своя шанс и се включи добре

Везенков игра, но Сакраменто записа катастрофална загуба - 1

Спортист №1 на България за 2023 година Александър Везенков се завърна в игра за своя Сакраменто Кингс в двубоя с Ню Орлиънс Пеликанс. След като пропусна последните няколко мача, този път българинът получи своя шанс и се включи добре, като прекара на терена над 20 минути, в които записа 11 точки и 2 борби. Той бе 5/9 при стрелбата и 1/5 при опитите за три точки.

Представянето на родения в Никозия баскетболист обаче остана на заден план на фона на катастрофалната игра на целия отбор на Сакраменто в този мач. Домакините в "Голдън 1 Сентър" не приличаха на себе си и допуснаха една от най-тежките си загуби през сезона със 100:133 (21:33, 26:39, 14:31, 39:30). В негативен план най-силно се открои звездата на "кралете" Ди'Арън Фокс, който бе тотално обезличен и завърши мача със скромните 3 точки. Домантас Сабонис се стараеше, но и той не бе в обичайната форма, макар да завърши с дабъл-дабъл от 17 точки, 10 борби и 6 асистенции. Добро включване направи Кевин Хъртър, който в края на мача успя да направи загубата на тима си малко по-почетна, завършвайки със 17 точки, 1 борба и 3 асистенции.

За сметка на това играчите на Ню Орлиънс бяха във вихъра си тази нощ и бележеха откъдето и както си поискат. Над всички бе Си Джей МакКалъм със своите 30 точки, 7 борби и 4 асистенции. Силен мач направи и центърът Йонас Валанчунас със своите 15 точки, 12 борби и 1 асистенция. Брeндън Инграм добави още 15 точки, 5 борби и 8 асистенции за гостите.

В началото мачът започна точка за точка. Играчите на Сакраменто обаче направиха няколко неуспешни атаки, докато съперникът им бе по-солиден под коша и успя пръв да вземе малко по-сериозна преднина от 6 точки за 13:7, което накара Майк Браун да вземе и първо прекъсване.

След това обаче неудачите на домакините в атака продължиха и в един момент разликата в резултата вече стана двуцифрена - 20:9. Играчите на Ню Орлиънс почти нямаха пропуск при стрелбата си и бавно, и методично увеличаваха разликата, която стигна до 30:16.

Минута и половина преди края на първата част на паркета се появи и Александър Везенков, който веднага остави отпечатък върху мача, вкарвайки първо една страхотна тройка, а след това и стрелба под коша, за да намали резултата до 21:30. Въпреки доброто си включване, българинът бързо бе заменен от Крис Дуарте. Първата четвърт пък завърши с преднина на Ню Орлиънс от 33:21.

Спортист №1 на България отново бе пуснат в игра в началото на втората четвърт. Този път обаче опитът му от тройката бе неуспешен. За сметка на това той вкара за втори път под коша при следващата бърза атака на "кралете". Гостите обаче продължаваха да са безпощадни в атака и успяха да дръпнат с цели 22 точки за 45:23.

Този път Везенков се задържа доста по-дълго на терена и се отчете с още две точки след пресечка и стрелба отблизо след пас на Сабонис. След това обаче пропусна третата си стрелба от тройката, а малко по-късно бе заменен. В този момент обаче българинът бе най-резултатният играч на своя отбор със своите 9 точки.

Ню Орлиънс пък продължаваше да поддържа преднина от около 20 точки, въпреки че домакините малко подобриха стрелбата си и направиха няколко добри атаки. Големият проблем за Кингс обаче продължаваше да е стрелбата от тройката, която бе под 30%. Пеликанс пък продължаваха да наказват всяка грешка и стигнаха до убийствената преднина от 70:41, а на полувремето преднината им леко бе стопена до 72:47.

Гостите започнаха по-колебливо третата четвърт и това позволи на Сакраменто леко да стопи изоставането си. Това обаче бе за кратко и Ню Орлиънс бързо отново дръпна с почти 30 точки до 82:54.

След това и Везенков получи нов шанс, но и неговата стрелба за три точки продължаваше да не върви, като пропусна и четвъртия си опит със сирената. Цялата игра на домакините бе под всякаква критика, а Пеликанс се забавляваха и в един момент стигнаха и до 40 точки разлика - 99:59.

Българинът пропусна нов опит за стрелба за тройката, но след това отбеляза 11-ата си точка, довкарвайки отскочила топка под коша след стрелба на ДжаВейл МакГий.

В един момент Майк Браун призна поражението и извади всичките си титуляри, давайки шанс на играчи, които по-рядко влизат в игра. Това обаче не промени особено положението на домакините, които допуснаха изоставането да стигне до 50 точки.

В крайна сметка срещата завърши при малко по-почетното 133:100 за Ню Орлиънс, който се превърна не просто в черна котка, а в истинско чудовище за Сакраменто, записвайки 4-та победа над "кралете" през този сезон от четири мача. С този успех Пеликанс имат 22 победи и 15 загуби и заемат 7-ото място в Западната конференция, докато Кинс е с 21 победи и 14 поражения на 5-ата позиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емигранта

    3 3 Отговор
    няма как да се изравни с американците.те са атлети, а нашия е тромав и няма самочувствие. пътник е !!!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Емигранта":

    Пак е по добре от тебе 😏
  • 3 Ивелин Михайлов

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Емигранта":

    Ти си по-голям пътник от него
  • 4 виновен е треньорът

    2 0 Отговор
    Пуснал рибоци и пеликаните си напълнили гушите.
  • 5 ГанюЕксперт

    1 0 Отговор
    да си стяга багажа и в Гърция, там се играе бавен баскет, удобен за нашия слабак !!!
  • 6 Време му е

    0 0 Отговор
    да го преименуват на сакраменков…