Last news in Fakti

8 Януари, 2024 12:30 711 4

Треньорът на ЦСКА: Очакваме това, което винаги очакваме

  • цска-
  • футбол-
  • нестор ел маестро

Ще се борим за всеки един трофей

Треньорът на ЦСКА: Очакваме това, което винаги очакваме - 1

Старши треньорът на ЦСКА – Нестор Ел Маестро, даде импровизиран брифинг на базата в Панчарево преди тренировката на „червените” тази сутрин. Футболистите на ЦСКА стартираха своята подготовка в петък.

„Очакваме това, което винаги очакваме – да се борим във всеки мач, да се опитаме да спечелим всеки трофей. Трансферният прозорец е жив процес, имена циркулират всеки ден. Естествено, аз играя активна роля в него, но няма да коментирам слухове и спекулации, не смятам, че съм най-точният човек за това“, сподели Ел Маестро.

Относно раздялата на клуба с Браян Морено, Маестро посочи причината за това: „Това е решение от страна на клуба. Основната причина беше, че футболистът не дойде тук за първата ни тренировка – освен това има история с негови предишни провинения, затова решихме и да се разделим по взаимно съгласие“. „Всеки ще получи шанс, без значение какъв паспорт има. Всеки, който за мен е достатъчно добър, ще получи шанс в Първа лига. Треньорът решава“, добави наставникът по отношение на това дали младите в ЦСКА ще получат шанс за изява във вътрешния шампионат.

„Не знам дали преместването на стадион „Васил Левски” ще повияле, защото досега не ни се е случвало. На мен ми харесваше да играем на стадион „Българска армия“ заради романтиката. На мнение съм, че нашите фенове ще ви изненадат и на Националния стадион“. „Аз съм много доволен от това, което виждам, това ни е четвъртият ден. Имаме няколко капитана, Юрген тренира с нас, ние сме внимателни с него – ако всичко е наред, скоро ще запише минути на първата ни контрола. По отношение на Александров, Бучков и Бисмарк, планираме да ги отдадем под наем, а за Туфегджич – тренира с нас, но няма развитие по темата“.

Ел Маестро изрази мнение, че сезонът до края отново ще бъде оспорван, подобно на изминалия, като си пожела титла. „Моите отбори винаги са много добре кондиционно подготвени. Тази седмица вече работихме по някои елементи – част от тренировката ще бъде за владение на топката. Дано да станем шампиони този сезон. От наша страна ще играем феърплей, ние винаги играем феърплей. Има всички индикации за много завързан и вълнуващ край на сезона, надявам се това да е нашата година“, заяви треньорът на „армейците“ и добави:

„Логично е Лудогорец да бъде разсеян от ангажиментите си в Европа, но те са свикнали на това – има и позитиви, има и негативи, не знам дали е предимство или недостатък, ще видим. Всеки отбор има група от основни играчи, вие предполагам знаете кои са те, 8-9 играчи, които са във всеки мач, не искаме да ги губим. Аз съм почитател на западноевропейската система – може би това, което е в Германия, е идеално. Но всичко зависи от инфраструктурата, това да има терени, които са с отопление“, завърши той по отношение това дали е възможно да бъде променена системата в България и да няма толкова голяма пауза между есенния и пролетния полусезон.

Първата контрола на „червените“ е срещу Литекс на 12 януари. Два дни по-късно отборът заминава за лагер в Турция, където са предвидени четири проверки срещу Черноморец Одеса (Украйна), Щурм Грац (Австрия), Видзев Лодз (Полша) и Бохемианс Прага (Чехия). Последната приятелка среща на тима преди подновяването на първенството е срещу Септември София на 10 февруари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 1 Отговор
    " Очакваме това, което винаги очакваме" и НИКОГА НЕ ГО ДОЧАКВАМЕ!
  • 2 Бегай

    3 1 Отговор
    И се случва това,което винаги се случва-нищо.
  • 3 Футболерко Божинката

    5 1 Отговор
    Новият Божинов, Ха, хааа!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.