Last news in Fakti

11 Януари, 2024 08:30 1 588 4

Коварен унгарец срещу Григор Димитров на старта на Аустрелиън Оупън

  • григор димитров-
  • спорт-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • australian open-
  • мартон фучович

Шампионът от Бризбън ще трябва да се изправи срещу стария си познайник - 69-ия в света Мартон Фучович

Коварен унгарец срещу Григор Димитров на старта на Аустрелиън Оупън - 1

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще има трудно препятствие на старта на Аустрелиън Оупън. Шампионът от Бризбън ще трябва да се изправи срещу стария си познайник - 69-ия в света Мартон Фучович.

Двамата са се срещали три пъти помежду си, като балансът е в ползата на маджарина, който е побеждавал 32-годишния хасковлия два пъти, докато българинът е печелил само една схватка в преките сблъсъци.

Хубавото е, че единствената победа за световния номер 13 дойде в последния двубой между двамата на 1/16-финалите на турнира в Сан Диего през 2021 г. с 6:3 1:6 7:5. Това като цяло се превърна в едно от успешните състезания на българина, който тогава стигна до полуфиналите и отпадна на крачка от битката за титлата, след като отстъпи срещу 23-годишния по онова време Каспер Рууд, който впоследствие триумфира и с големия успех в турнира.

Другите два мача между Димитров и Фучович също бяха на американска земя, като и двата бяха през 2020 г. в разстояние от няколко седмици. Първият бе в Синсинати през август, когато унгарецът спечели със 7:5 4:6 6:2, а втория бе на US Open, когато българинът преклони глава със 7:6(5) 6(4):7 6:3 4:6 1:6 в драматична схватка продължила 4 часа и 54 минути.

Четвъртият сблъсък между двамата по време на откритото първенство на Австралия ще бъде на 14-и януари (неделя) от 2:00 сутринта българско време.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 воденМАДАГАВУР

    1 0 Отговор
    Хайде без много ентусиазъм , че сме виждали сме как нашето момче обръща палачинката от връх към дъно ! Дано е обратното !
  • 2 коментар

    0 0 Отговор
    Бризбейн беше сега стана Бризбън.Ами то Монреал не е Монреал а е Монтреал.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Тръгнеш ли за топ10 не може да се плашиш от никой..........да си под номер 3 или 13 на турнир голям шлем,не е добре.Най добре е да си след 28 място и са играеш със силата на Григор ДимитровВ момента предишните мачове между димитров и унгарецът нямат тежест! Димитров в момента играе най силният тенис,който съм наблюдавал от него,ноо това е спорт....Един ден изнасяш лекция...а,друг ден на теб изнасят!
  • 4 Ванк0-1

    3 0 Отговор
    Много гаден жребии до 3-ти кръг,трудно ще стигне до мач с Медведев,но успех все пак е от стара коза яре вече.