Last news in Fakti

14 Януари, 2024 19:30 2 857 13

Георги Илиев: Как Наско ще вкара четири гола? Какъв защитник си ти - убиваш го, ако ще да ти е брат

  • георги илиев-
  • майкъла-
  • футбол-
  • цска

Няма нищо по-хубаво от това да биеш и да те поздравят, че си шампион

Георги Илиев: Как Наско ще вкара четири гола? Какъв защитник си ти - убиваш го, ако ще да ти е брат - 1

Бившият защитник на ЦСКА Георги Илиев се върна назад във времето и си припомни големи дербита с Левски през 80-те години. Майкъла отвори думи и за загубата на "червените" от "сините" с 1:7 през 1994 г.

"Няма нищо по-хубаво от това да биеш и да те поздравят, че си шампион. Най-сладкото нещо. Левски така да те поздравява е още по-сладко - коментираш с колегите, изказваш им съчувствие, че те търпят толкова години да си първи. Наско и Боримиров после и те го правеха с ЦСКА, когато ни биеха с по 6-7 гола. Може ли Наско четири гола да вкара? Какъв защитник си ти? Със седем гола паднахме от Левски… Убий го тоя Наско, какъвто ще да е, и брат да ми е, много да го обичам, ама не може да ми вкара четири гола и да ми се подиграва на стадиона.

И след това вече започнахме да се задоволяваме на 7-8 години да вземем една купа. Една купичка. Тая купа ние не я брояхме за нищо. Даже бях прибрал две купи, после ги върнах на музея. Тези купи не ги брояхме за нищо. Една година с дузпи бихме Левски, Паро ми даде да бия дузпа. Не ни даваше на защитниците да бием. Тогава ми даде и я вкарах на Боби Михайлов. С удоволствие му я вкарах. Паро вика: "Това ти е, един път ти е достатъчно в кариерата". Викам: "Трябва да ми даваш, докато изпусна". Ама не можеш да се вредиш. Ради Здравков, Пламен Марков, Цецо Йончев - дузпаджии, не можеш да се докопаш. Само веднъж се докопах и си свърших работата", каза Георги Илиев пред БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор

    31 4 Отговор
    Хайде бе, Майкъл.Помня те още от ПФК"Сливен".
    Разхождаще се като манекен по главната,
    Щипеше нападателите по кълките.
    Линейната ти скорост беше отрицателна,
  • 2 Коиловци брадърс

    34 8 Отговор
    Този е истински чорбар, прост, нагъл и безскрупулен.
  • 3 Оххххх

    18 3 Отговор
    Да му имам егото на тоя Никой.
  • 4 кУмУнист

    22 2 Отговор
    Майкълчо, по интересно е как през 2016 година лично подписа фалита на ЦСКА, я разкажи за това, или как забогатя като твоята фирма правеше ремонти на армията, а ти беше директор на цнда.
  • 5 Мишо

    13 1 Отговор
    Росен Кирилов пазеше Наско Сираков на мача от 23 септември 1994г. Наско вкара 4 ,а същата година през пролетта на цветница Наско вкара 3 на цска. Пак Росен го пазеше, беше млад и неопитен. Та за два мача в една година Наско Сираков им вкара 7 .
  • 6 Помнещ

    19 3 Отговор
    Много некадърен футболист.Добре, че бяха братя Димитрови и Велинов,та го покриваха..И беше много груб
  • 7 Смех !

    1 1 Отговор
    С удоволствие му го вкарал на Боби 😃😂😅
  • 8 Ванк0-1

    3 5 Отговор
    Промяна във времената г-н Илиев,онова уреденоЦСКА в което ти играеше няма нищо общо с това от 90-те години,когато левски ги лансираше цялата държава.
  • 9 Артилерист

    3 6 Отговор
    Майкъла беше много стабилен защитник. Трошеше всичко наред без да му мигне окото. И много здрави кокали имаше, аз не си спомням да е бил контузен. Не, че одобрявам бруталния футбол, но той понякога е нужен. Особено срещу грубияни и провокатори, като подуенци. Васил Методиев, техен треньор, на един мач с нашите от ЦСКА викаше :"Айде бе, какво ги жалите, линейки има много". Много ми е жал за Динко Димитров. Те бяха на път да направят перфектна централна двойка защитници с батко си Георги, като братята Мур в Англия, но рогатия Петър Курдов му счупи врата и прекрати кариерата му...

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този неграмотния

    6 1 Отговор
    пак ни го натрисате!
  • 12 Много помнещ фен

    3 0 Отговор
    Тоя не разхожда ли фланелката в Шумен и Дунав РС през 1982/83 г ? В ЦСКА даже нямаше тази възможност защото в повечето мачове беше резерва , хайде Жоро да не си измисляме легенди.Да ти игра с страхотно поколение съотборници а и противниците от другите отбори бяха на ниво но ти си беше футболисче с ограничени възможности освен да ги риташ друго не можеше .
  • 13 Сандо

    0 0 Отговор
    Ето товабяха футболисти,с качества и с характер.А сега само едни мекотели,мислещи само за пари и за трансфери.Но тогава и треньорите имаха друга настройка,и ръководителите не мислеха само за далавери.Н така е,всяко време си има свои закони.Сага живеем във вълче време.