Last news in Fakti

15 Януари, 2024 08:30 1 237 2

Готвят тежък удар по два клуба от Висшата лига

  • eвертън-
  • нотингам форест-
  • висшата лига-
  • футбол-
  • висша лига

Клубовете в Англия могат да имат загуби на стойност максимум 105 милиона паунда или 35 милиона паунда на сезон за три години

Готвят тежък удар по два клуба от Висшата лига - 1

Eвертън и Нотингам Форест ще бъдат обвинени в нарушаване на правилата за рентабилност и устойчивост на Висшата лига за 3-годишен период до юни 2023 година, твърди The Athletic.

Клубовете в Англия могат да имат загуби на стойност максимум 105 милиона паунда или 35 милиона паунда на сезон за три години.

Евертън вече оспорва свое наказание за финансови нарушения, за което бяха отнети 10 точки на "карамелите".

И "карамелите", и Нотингам могат да получат глоби или дори да им бъдат отнети точки, като това ще бъде сериозен удар по амбициите им да оцелеят.

Форест постоянно беше в риск от такова наказание, предвид изхарчените 250 милиона паунда, след като клубът влезе във Висшата лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въй

    0 1 Отговор
    Два клуба от Висшата лига имали планове за рентабилност и устойчивост като ЕС. Видиш ли ти?! Дано да имат и Екологични такива.
  • 2 Бай Георги

    7 0 Отговор
    А Ман Сити кога ?!?