Last news in Fakti

15 Януари, 2024 06:25 1 542 4

Реал Мадрид разгроми Барселона и взе първия си трофей през сезона

  • реал мадрид-
  • барселона-
  • купата на испания-
  • футбол

"Белия балет" сгази съперника с 4:1

Реал Мадрид разгроми Барселона и взе първия си трофей през сезона - 1


След хеттрик на Винисиус Жуниор тимът на Реал Мадрид прегази големия си враг Барселона с 4:1 и спечели турнира за Суперкупата на Испания. Финалът в Рияд не предостави очакваната интрига, защото футболистите на Карло Анчелоти бяха безапелационни и за втори път през сезона се справиха с каталунския съперник. Това е първи трофей за “белите” през кампанията, в която те се борят в още три турнира.

Освен това “кралете” се реваншираха за загубата с 1:3 от Барса в срещата за трофея преди година, а и доближиха отбора от “Камп Ноу” по брой спечелени суперкупи на страната - 13 срещу 14.

Реал се развихри още през първата част, в която Вини Жуниор реализира всичките си три попадения. Набързо той донесе добър аванс от два гола с точни удари в 7-ата и 10-ата минути. Веднага след това Феран Торес удари греда, а Левандовски все пак успя да реализира в 33-тата. В 39-ата обаче Винисиус беше точен и от дузпа за 3:1.

Барселона не успя да стигне до обрат, защото след почивката Родриго покачи на 4:1 в 64-тата, а скоро след това последва и червен картон за Роналд Араухо (71’), с което шампионите на Ла Лига окончателно се простиха с шансовете си.

Изненадата в състава на Реал беше включването на Андрий Лунин вместо Кепа Арисабалага на вратата. Тони Кроос също беше титуляр за сметка на Лука Модрич. Оправдаха се очакванията, че Барселона ще излезе с четирима халфове, след като и Педри беше титуляр вместо контузения Рафиня. Както повелява традицията срещу Реал Мадрид, Араухо пак зае позицията на десния бек, за да спира Вини Жуниор, но този път не му се получи.

"Блауранас" можеха да поведат още в 5-ата минута, но Лунин се намеси добре след вклиняване на Феран Торес.

Реал обаче беше отборът, който пръв стигна до попадение. Това се случи две минути по-късно, когато Белингам изведе Винисиус сам срещу вратаря и бразилецът с лекота го преодоля за 1:0.

Секунди по-късно Родриго за малко да удвои, но Иняки Пеня. В 10-ата обаче вторият гол все пак падна в мрежата на Барса. Тогава Родриго асистира на Вини Жуниор, който на празна врата донесе добър аванс на "белите" - 2:0.

Барселона веднага отговори с удар на Феран Торес в напречната греда в 12-тата минута. Испанецът се размина с попадението и в 27-ата, когато излезе сам срещу вратаря под ъгъл, но Лунин отрази с крак.

Все пак по-активната игра на Барса в атака даде резултат в 33-тата, когато Левандовски се разписа с мощен удар от въздуха - 1:2.


Много скоро обаче Реал Мадрид възстанови аванса си от два гола, след като в 39-ата Вини Жуниор оформи хеттрика си от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение срещу него от страна на Араухо, за което футболистът на Барса получи жълт картон.

В последната секунда на полувремето шут на Педри за малко да донесе втори гол на Барса.

Второто полувреме представи съвсем различна картина, в която играчите на Анчелоти се прибраха в своята половина и спокойно чакаха на контраатака, докато тези на шампиона се опитваха да застрашат Лунин по някакъв начин.

Точно след час игра Чави предприе тройна смяна, вкарвайки Фермин Лопес, Ламин Ямал и Феликс. Много скоро след това обаче Реал заби четвъртия си гол чрез Родриго (64').

Последва и червен картон за Араухо от Барса в 71-вата. В случая уругваецът фаулира Винисиус и получи второ официално предупреждение.

Късметът спаси Барса от пето попадение в 79-ата когато Кунде изби от голлинията. Минута по-късно обаче интересно беше и пред другата врата, където Лунин спаси удар на Феликс.

В края, след като всички беше отдавна ясно, реферът Мунуера не даде дори секунда добавено време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чакам

    4 0 Отговор
    коментара на кауфланда.
  • 2 Самбиста

    8 0 Отговор
    Барселона бяха пометени ,а феновете им се оправдават със съдията.
  • 3 С титулярни вратар и защита

    3 0 Отговор
    отиваха пак на 13:1
  • 4 Последните 13 ЕлКласико

    4 0 Отговор
    9 за Кралете, само 4 за Прца