Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 17:00 942 12

Крушарски: Шансовете ми за президент на БФС ще скочат много!

  • христо крушарски-
  • футбол-
  • локомотив пловдив-
  • бфс-
  • конгрес

Няма клуб, освен ЦСКА и Лудогорец, на който да не съм помогнал

Крушарски: Шансовете ми за президент на БФС ще скочат много!  - 1

Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, който е и кандидат да управлява българския футбол, сподели пред БНТ, че шансовете му за президентското място в БФС ще продължават да се увеличават. Босът на "смърфовете" разкри за една своя идея, която среща подкрепа от родните клубве, а именно - държавата да отделя повече средства за футбола.

"Ние винаги сме бъркали в кацата с меда с малко осолена манджа. Не е далече да объркаме плановете за титлата и сега. Имаме цел, без цел не тръгвам никога. Трябва да имаш цел, за да се бориш и да я постигнеш. Ако Илиан Илиев продължи в същия дух, може да обърка плановете и на ЦСКА, и на Лудогорец. Надявам се, че шансът ще ни удари едно рамо и ще прескочим трапа.

На 21-ви е Общото събрание, там всичко ще стане официално. Мога да съжалявам само за това, че, ако се бяхме споразумели с моя партньор, можеше да постигнем много по-големи резултати. В България един човек знаете за какво е и закъде е. И сега продължавам да търся варианти и уговарям хора да направим истинско акционерно дружество, за да може единият като закъса, другият да помага и нещата да вървят напред. Не е далече времето, когато Локомотив ще започне да се самоиздържа. Ние с малки средства постигаме резултати. Играем според джоба си.

И сега Павел Колев има същите проблеми, но те се решават в кухнята. Когато един проблем излезе навън, нещата не са добре за клуба. Най-добре е всичко да бъде решено в клуба, а не да ни чешат отвън. Аз не се бъркам в треньорските и директорските решения. Мога да налагам мнение, когато виждам, че нещата отиват в друга посока. Няма да остана безучастен в решенията, които се приемат.

Няма да се притеснявам, когато играем в Европа. Когато Тотнъм дойдоха на стадион "Локомотив" за мача, имаше такива изказвания, от които аз потънах вдън земя. Това беше обидно за мен, а що се отнася за държавата - не знам как е.

Мисля, че шансовете ми за президент ще скочат с много. Аз не чакам да ме изберат, за да започна да работя. Отдавна работя за българския футбол. Няма клуб, на който да не съм помогнал, с изключение на Лудогорец и ЦСКА.

Тази идея се роди преди месец и нещо. Вече голяма част от клубовете са запознати с нея, сега минаваме към аматьорския футбол. В това писмо предлагаме държавата да се намеси и да обърне внимание на българския футбол. С това писмо ние целим държавата да отдели част от средствата, които взима от бетинг компаниите, за българския футбол. Ще се боря да доведа тази идея докрай. Имам подкрепа на 10 клуба от Първа лига, десетина от Втора, които също са готови. При аматьорите вече се започна интересът от Северна България. Ще обикалям с разяснения за писмото и се надявам, че до 20-и февруари ще имаме достатъчно подписи, за да го внесем в държавните институции.

Ако ме изберат за президент на БФС, Локомотив става един от всички. Няма да има по-специално отношение. Всички кандидати ги смятам за опоненти, тръгвам съвсем отговорно. Който и да спечели, аз съм готов да му дам моята програма и, ако прецени, че го устройва, да си направи извадки от нея и да продължи това, което аз съм започнал. Аз съм колективен играч и никога няма да тръгна против.

В Изпълкома нямам място. Готов съм да работя всеотдайно и да давам акъл. Имам малко в излишък, така че мога да помогна. Ако слушат, може да намерим допирни точки. Ако президентът има своето вето и своята дума, който и да е долу, трябва да се съобразява. Най-големият проблем е този със съдиите. Аз ще назначавам съдиите един месец преди мача, за да може да се подготви психически. Ако някой рефер се оплаче, че някой го е тероризирал, проблемът е на този, който се е опитал. Аз заставам зад съдията - ако той се поддаде и започне да прави глупости, отива най-отзад на опашката и чака да му дойде редът.

Сега всички говорим за гласоподавателя, а кой какво е направил през това време за детско-юношеския и аматьорския футбол. Нищо! Когато отидох в Локомотив, първото нещо беше родителите да не присъстват на тренировките на отбора, защото тяхното желание е по-голямо от това на децата. Във втория отбор сега имаме готови момчета за първия. Проблемът е в треньорите - те работят само за своите визитки. Той иска да расте, без да се обръща назад. Иска готов материал, но такъв няма - трябва да го създадеш. В Локомотив водим разговори точно в тази посока. На скамейката чужденец не трябва да има. Или трябва да е на такова ниво, че да играе, или слагаме юноша на скамейката и трупа опит. Трудно се налага, но ще го наложа в Локомотив.

За да управляваш 5 човека, трябва да си доказал, че можеш да управляваш. Не можеш да отидеш горе, да седнеш на един стол, без да си управлявал пет човека около себе си. Трябва да е бизнесмен, трябва да може да борави с финанси. Бяхме много близки с Батето. Неговата комуникативност трудно може да я постигне някой. Той се ползваше с авторитет в целия свят. Кой е нашият представител в МОК? Няма, а и няма да има скоро. Боби е влязъл в структурите в Европа, ние не трябва да го оплюваме, а да го подпомагаме. Той може да работи за България. Грешките му са в това, че на последния Конгрес не направи промяната, която трябваше да направи", заяви Крушарски пред БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 5 Отговор
    Клошарски скоро ще рови по кофите.
  • 2 Сатана Z

    17 2 Отговор
    Хр.Клошарски е марионетка на тиквата,докопал акциите на Локо ПД. от Коко Динев.Цървул с пари,негови или чужди,няма разлика
  • 3 БеГемот

    16 1 Отговор
    Охаааа...тая невестулка вече ще удуши ритнитопковците окончателно ...
  • 4 не би трябвало

    13 1 Отговор
    още на тези години мозъка му да е дал "фира" на ясен жаргон ,
  • 5 Тома

    11 1 Отговор
    Трябва ли в бфс президентите да са само алкохолици
  • 6 Факт

    6 1 Отговор
    Не чух да говори за детско-юнашките школи.Само съдийте щел да ги оправя ! Такъв си го имаме и сега.Бат Венци му бил икона и прочее.
  • 7 Крушка ,

    4 1 Отговор
    потърси помощ човече! Щом вярваш в небивалици че нещо става от теб , значи си го закъсал!
  • 8 Зззззз

    4 1 Отговор
    И това ли ви е идеята г - н Крушарски . Да вземете пари от комарджиите и с тях да да " купите " селските отбори да си имат за банкетчета !
    Казвате бизнесмен сте , ми развийте я тази марка " български футбол" и от нея ги изкарайте . Бах си и бизнеса дет ще управлява нещо си 🤯
  • 9 Чуденка

    4 1 Отговор
    Този по би му прилягала фамилията клошарски
    Няма да е лошо да си я смени
  • 10 Кано

    4 1 Отговор
    Абе фишек стои си в локо пд.и си пии пиенето ката вечер.
  • 11 Въгларово

    4 1 Отговор
    Човекът от Говедарци иска да дава акъл! Нека първо си оправи отбора. Локомотив шампион ли е ? Какви са успехите му? Финансови проблеми има ли? Може да даде акъл и на тези,които градушките унищожават.труда!
  • 12 Фен

    3 0 Отговор
    Много кандидати ментета при избори винаги се появяват ,а тоя е прекалено ясен че неразбира от футбол но ще оправя футбола . В момента се прави всичко възможно да се попречи на изборът на Бербатов с разни случайно попаднали или по стечение на обстоятелства или интереси да бъдат известни по край футбола и заради голямата лапачка