Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 09:00 1 639 8

Процесът започна: Искат 12 години затвор за Дани Алвеш

  • дани алвеш-
  • дело-
  • съд-
  • процес-
  • сексуално насилие-
  • барселона-
  • бразилия-
  • футбол-
  • футболист

Бранителят е обвинен в сексуално насилие на млада жена на 23 години в нощен клуб "Сътън" в столицата на Каталуния в нощта на 30 срещу 31 декември 2022 година

Процесът започна: Искат 12 години затвор за Дани Алвеш  - 1

Процесът срещу бившия футболист на "Барселона" и националния тим на Бразилия Дани Алвеш започна вчера в съда в Барселона.

Бранителят е обвинен в сексуално насилие на млада жена на 23 години в нощен клуб "Сътън" в столицата на Каталуния в нощта на 30 срещу 31 декември 2022 година.

Няколко дни след инцидента Дани Алвеш бе арестуван и е в затвора Брианс 2 в Барселона и до момента. След 13 месеца най-после започна делото срещу футболиста, като обвинението поиска 12 години затвор, а преди това прокуратурата бе поискала 9 години затвор и големи финансови санкции.

До последния момент защитата се опита да стигне до извънсъдебно споразумение с жертвата, но без успех. В съдебната зала бе и майката на футболиста Лусия, която само влоши положението на Алвеш, след като преди известно време публикува в социалните мрежи снимки на жертвата. Самият футболист четири пъти смени версията си за инцидента при разпитите до този момент, като в първия момент поддържаше версията, че никога не е виждал жената.

Съдебното дело се следи от 270 акредитирани журналисти и се очаква да продължи 3 дни, като ще има и 28 свидетели. Адвокатът на Алвеш Инес Гуардиола поиска прекратяване на делото и незабавното освобождаване на клиента ѝ, защото обвиненията срещу него стъпват върху избрани новини от медиите, повечето от които са фалшиви, които не са създали известни очаквания и не са нарушили презумпцията за невинност до доказване на противното. Тя също поиска клиентът ѝ да даде последен показания, след жертвата, а не преди нея, както е според предварителния ред.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 3 Отговор
    28 свидетели ‼️‼️‼️
    Те гледали ли са ❓❓❓

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Лора

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това е истински съд,там се работи.Не е като в България .Какво знаеш ти освен клюките на село,че да коментираш Европейски съд.Селляннин пробит!

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госта.

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не бе тази к..ва се е хвалила на цялата махала пък после са я светлинали да се пише насилена/ама тя не е викала за помощ/ Всички се борят за лесни пари.Светъл пример е USA там се сещат и след 40 г. не се посвениха посегнха и на Тръмп.
  • 5 Умен по цялата глава

    4 0 Отговор
    Те и Кубрат Пулев че целувал журналистка го съсипаха...Където има пари бъка от жени,които искат да ти ги вземат...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лора":

    Ех, гражд.анко недол.юбена, какво занеш ти за ко.врите и ко.вренските им номера🤔🤔🤔
    Онази дето създаде движението МиТю, за защита на "тако.вани" жени се оказа , че е из.ползвала с.еХсуално младежи и постигна извънсъдЕБНО споразумение с работещия съд ‼️
    Работещия съд съсипа кариерата и семейството на бъдещ френски президент заради една 100 килограмова небяла камериерка , която го обвини ,че докато оправяла стаята дядото искал да я оправи ‼️ После нищо не излезе вярно, но човекът беше съсипан ‼️
    Искаш ли още за "работещия съд" , дето го знаем дори ние от село ❓💖💖❓
  • 8 Румениге

    1 0 Отговор
    Хората имат и футбол....и закони....затова живеят добре..затова няма нагли престъпници