Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 08:30 900 3

Разгромиха Сакраменто, Везенков отново не игра

  • сакраменто кингс-
  • кливланд кавалиърс-
  • баскетбол-
  • нба-
  • спорт-
  • александър везенков

"Кралете" така и не успяха да спрат устрема на своя съперник, който записа шести пореден успех на сметката си.

Разгромиха Сакраменто, Везенков отново не игра - 1

Сакраменто Кингс допусна разгром срещу Кливланд Кавалиърс с 110:136 (34:39, 25:35, 33:32, 18:30) в сблъсъка между двата тима тази нощ в "Рокет Моргидж Фийлдхаус".

"Кралете" така и не успяха да спрат устрема на своя съперник, който записа шести пореден успех на сметката си. И в този мач българинът Александър Везенков остана извън сметките на треньора Майк Браун, който прецени, че той не е готов за игра заради контузията в глезена, която го мъчи от известно време насам.

Кливланд показа почти безупречна стрелба в този двубой и засипа съперника си с буря от тройки. Домакините вкараха 23 стрелби от далечно разстояние и бяха много близо до това да изравнят рекорда си от 25 успешни опита в един мач. Цели седем играчи на "кавалерите" завършиха с двуцифрен актив, а най-резултатен бе Донован Мичъл с 29 точки, 2 борби и 5 асистенции. Макс Стръс добави 22 точки, 5 борби и 2 асистенции, а Джаред Алън завърши срещата с 19 точки, 4 борби и 1 асистенция.

За Сакраменто пък отново се отличи центърът Домантас Сабонис, който записа нов трипъл-дабъл на сметката си от 12 точки, 19 борби и 15 асистенции. Интересното е, че той успя да направи това в рамките на 20 минути игра, като това бе 15-ият му трипъл-дабъл за сезона, изравнявайки се с Никола Йокич. Освен него за гостите силен мач направи и Харисън Барнс с 22 точки и 1 борба, а Ди'Арън Фокс завърши с 19 точки, 4 борби и 1 асистенция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 1 Отговор
    Не претендирам да разбирав от спортен мениджмънт, та ако някой може да обясни - защо е нужно да купуваш спортист, ако не смяташ да го включваш в игра и да го държиш на скамейката?

    Коментиран от #2

  • 2 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Везенков е закупен за резервен играч от Сакраменто, което се крие от нашите мисирки и за това го пускат средно на 5 мача, един път за 3-6 мин. Както казва Голомеев за разиграване и загрявка са нужни в Европа мин.10 мин., за да бъде баскетболиста успешен и оценен! В НБА това не е прието!
  • 3 шааа

    0 0 Отговор
    Стига вече със Сакременто и Везенков. Като направи 20 точки в една среща, тогава сложете материал, обширен, със снимки. Така само вредите на него, на нас, а и на себе си.