Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 07:52 1 992 4

Григор Димитров среща удобен съперник за място на финала в Марсилия

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Срещата е втора по програма на „Централния корт“ и се очаква да стартира не преди 19:00 часа българско време

Григор Димитров среща удобен съперник за място на финала в Марсилия - 1

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, ще се изправи срещу руснака Карен Хачанов в сблъсък от ½-финалите на турнира на твърди кортове в зала във френския град Марсилия. Срещата е втора по програма на „Централния корт“ и се очаква да стартира не преди 19:00 часа българско време.

До този момент 32-годишният хасковлия преодоля двама съперници – американецът Себастиан Корда с 2:0 сета на 1/8-финалите и със същия резултат в петък срещу представителя на домакините Артур Риндеркнеш на ¼-финалите.

На полуфиналите в събота Димитров ще играе срещу Карен Хачанов. Руснакът, номер 3 в основната схема, елиминира китаеца Чжан Чжъчжън след успех в две части с 6:4, 6:1.

Хасковлията има три успеха в трите си срещи с 27-годишния руснак, който се намира на 18-то място в световната ранглиста. За последно двамата играха един срещу друг на турнира от сериите „Мастърс“ в Шанхай през октомври 2023-а година, когато българинът победи в два сета.

В другия полуфинал в Марсилия един срещу друг ще играят шампионът от миналия сезон Хуберт Хуркач и Юго Юмбер. Полякът, който е поставен под номер 1 в основната схема, се наложи с 6:3, 6:4 срещу чеха Томаш Махач. Представителят на домакините Юмбер отстрани испанеца Алехандро Давидович Фокина след 6:1, 6:4. Срещата между Хуркач и Юмбер е преди тази на Григор и ще стартира около 17:30 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пецата

    1 4 Отговор
    Дреме ми за тоя галфон и за глупавата му игра дето играе 😆
  • 3 Мано

    1 1 Отговор
    Тоя що не е на бостаня, а и не участва в блокадите на земеделците.Изменник ...
  • 4 Ифета Яхич

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шано":

    1:0 (7:6) за руснака Карен Хачанов во първиот сет.
    Чекаме поредната каунска гришня!